Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ANSAN binasına tahliye kararının ardından dernek binası tamamen boşaltıldı. Dernek tabelası ve panolarının da kaldırıldığı olayda bir kişi gözaltına alındı. Dernek sergi salonunda resim sergisi açan ressam, eserlerini korumak için kendini derneğe kilitledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ANSAN binasına tahliye için verdiği süre sona erdi. Sürenin sona ermesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile güvenlik güçleri dernek binasını tahliye etmek istemesi üzerine arbede çıktı. Arbedeye rağmen tahliye işlemleri devam etti ve dernek binası tamamen boşaltıldı.

RESSAM KENDİNİ SERGİ SALONUNA KİLİTLEDİ

Arbede yaşanırken dernek salonunda resim sergi açan Ressam Nalan Taşkent, güvenlik güçlerini aşarak kendisini sergi salonuna içeriden kilitledi. İçeriden cama vurarak eserlerini buradan çıkarmayacağını söyleyen Taşkent’i güvenlik güçleri ikna etmek için uzun süre uğraştı. Güvenlik güçlerine eserlerini uzun uğraşlarla ortaya çıkardığını bu yıkıma göz yummayacağını bağıran Taşkent, “Bunlar benim eserlerim. Burası tahliye edilemez. İçeride benim eserlerim var. Sergi açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e davetiye ile bildirmiştim. Bu eserlere bir zarar gelirse Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tazminat davası açarım” dedi.

Dernek binasının boşaltılmasının ardından derneğe ait tabela ve panolarda sökülerek kaldırıldı.

Öte yandan, yanşan arbede de 1 öğretmenin gözaltına alındığı öğrenildi.