Antalya merkezli Isparta ve Diyarbakır illerinde yapılan ve 350 polisin görev aldığı eş zamanlı operasyonda, silahlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla 41 kişi gözaltına alındı, 3’ü kadın 35 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilere ait olduğu tespit edilen 38 ayrı adrese yapılan baskınlarda tabanca, çok sayıda mermi, av tüfeği, muşta, çek, senet, tapu, araç satış sözleşmesi, vekaletname, esrar ve kokain ele geçirildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 6 aydır yürütülen projeli çalışma kapsamında, liderliğini İ.H.P. isimli şahsın yaptığı iddia edilen silahlı bir suç örgütünün varlığı tespit edildi. Ekipler söz konusu silahlı suç örgütünün yöneticileri ve üyeleri ile birlikte oto alım/satım adı altında tefecilik suçunu işledikleri, borcunu zamanında ödeyemeyen şahısların mal varlıklarını silahlı suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak baskı ve tehdit kullanmak suretiyle nitelikli yağma yoluyla ellerinden aldıkları, suç örgütü aleyhine ifade veren müştekiler üzerinde baskı ve tehdit uygulayarak müştekilerin ifadelerini geri almalarını sağladıklarını da tespit etti.

SİLAHLI ÇATIŞMA DAHİL 13 EYLEMLERİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan araştırma sonunda aynı örgütün 7 adet nitelikli yağma, 2 adet nitelikli dolandırıcılık, 3 adet tefecilik, 1 adet genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve mala zarar verme ile sonuçlanan silahlı çatışma olmak üzere toplam 13 eylemlerinin olduğu anlaşıldı.

Örgüt hakkındaki ön çalışmayı tamamlayıp delillendiren polis, 2 Aralık tarihinde düğmeye bastı ve Antalya merkez, Diyarbakır ve Isparta illerinde yaklaşık 350 polisin katılımıyla operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen İ.H.P. ile A.A., A.A., A.K., C.K., H.P., E.D., E.A., E.P., E.Y., E.G., K.D., K.A., M.A., M.Y.U., M.A., M.A., M.H., N.A., O.K., R.B., S.A., S.Ü., Ş.İ.P., Ş.A., Y.Y., A.C., E.E.Y., E.A., E.T., F.B., K.S.S., T.T., A.Z.A., E.C., G.K., İ.P., M.K., F.S., U.B. ve A.A. olmak üzere toplam 41 şüpheli şahıs yakalandı.

38 AYRI ADRESTE ARAMA YAPILDI

Yakalanan şüphelilere ait olduğu tespit edilen 1 avukatlık bürosu, 30 ikamet, 1 villa, 1 oto galeri, 3 adet tekne (yat), 1 adet muhasebe bürosu, 1 adet hal komisyon dükkanı olmak üzere toplam 38 ayrı adreste ve şüphelilere ait tüm araçlarda yapılan aramalar neticesinde ise 8 adet değişik çap ve markalara ait tabanca, 1 adet av tüfeği, tabancalara ait 10 adet şarjör ve 128 adet değişik çap ve marka fişek, 1 adet muşta, 36,3 gram esrar maddesi, 1 gram kokain maddesi ile çok miktarda doküman (çek, senet, tapu, araç satış sözleşmesi, vekaletname vb.) ele geçirildi.

10 AYRI SUÇTAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan 41 şüpheliden 6’sı (G.K., İ.P., M.K., F.S., U.B. ve A.A.) ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 35 şüpheli haklarında “Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Suç Örgütü Kurmak Yönetmek ve Üye Olmak, Var Olan Veya Var Sayılan Suç Örgütlerinin Oluşturdukları Korkutucu Güçten Yararlanmak Suretiyle Nitelikli Yağma, Mala Zarar Verme (İşyeri Kurşunlama), Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Tehdit, Suç Eşyasının Satın Alınması, Yargı Görevini Yapanı Etkileme, Nitelikli Dolandırıcılık, Tefecilik Yapmak, Özel Belgede Sahtecilik, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması” suçlarından hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte bu sabah adliyeye sevk edildi.