Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son 24 saatte şiddetli yağışa teslim olan Antalya’da 400’e yakın su baskını ihbarında bulunulduğunu, İtfaiye Daire Başkanlığı ve ASAT Genel Müdürlüğü ekiplerinin ihbar gelen noktalarda seferber olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına katılan Başkan Menderes Türel, görevlilerden bilgi aldı. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca süren şiddetli yağışta, metrekareye 200 kilogram yağmur düştüğünü belirten Türel, yağışın daha çok Antalya kent merkezini etkilediğini ifade etti. Türel, “Ekiplerimizi gece yarısından itibaren takviye ettik. İtfaiye Daire Başkanlığımız ve ASAT Genel Müdürlüğümüz bütün ihbar gelen noktalarda seferber oldu. Yaklaşık 400’e ulaşan su baskını ihbarı var. Metrekareye 200 kilogramlık bir yağış, oldukça şiddetli bir yağış. İstanbul’da sel felaketinde maalesef vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği süreçte, metrekareye düşen yağmur miktarı 45 kilogramdı. Antalya’ya düşen bunun neredeyse 4 katı. Şükürler olsun can kaybı söz konusu değil” diye konuştu.

Başkan Menderes Türel, aşırı yağıştan etkilenerek evleri hasar gören vatandaşların Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edileceğini belirterek, “Bazı engelli vatandaşlarımızın su baskını nedeniyle mağdur olduğunu tespit ettik. Onları Büyükşehir Belediyemizin imkanları ile misafir edeceğiz. Evi yaşanamaz hale gelen vatandaşlarımızla ilgili de arkadaşlarımıza talimat verdim. Bu konuda ihtiyacı olan vatandaşlarımızın, geçici olarak gerekirse mahallesinde kiralayacağımız otel, pansiyon gibi konaklama ünitelerinde misafir edilmeleri için gerekli tedbirleri de bir taraftan alıyoruz. Böylelikle hiçbir vatandaşımızı aç açık bırakmadan sokaklarda bırakmadan bu felaketi en iyi şekilde atlatmış olacağız. Önemli bir sel tehlikesi ve can kaybı yaşamaksızın bu afeti en az hasarla atlatacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.