Antalya’da 24 saattir aralıksız devam eden yağmur nedeniyle bazı evler sular altında kaldı. Göle dönen yollardaki araçların imdadına kepçeler yetişti. Bazı vatandaşlar çocuk ve yaşlıları sırtına ve kucağına alarak yoldan karşıya geçirdi.

Antalya’da 24 saattir aralıksız bir şekilde etkisini sürdüren yağmur nedeniyle kentte hayat olumsuz etkilendi. Muratpaşa ilçesine bağlı Opera Kavşağı, eski Sanayi Sitesi ve civarı yağmur nedeniyle göle döndü. Yollarda biriken yağmur suyu nedeniyle yaya ve araç sürücüleri güçlükle ilerledi.

EVLER SULAR ALTINDA KALDI

Metrekareye 130 kilogram yağışın düştüğü Antalya’da ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Evi sel suları altında kalan bir vatandaş ise evinin içini gösterip, "Şu halimize bak. Her yer sular altında kaldı" dedi. Evinin içerisi yataklarına kadar sel suları altında kalan vatandaşın, ıslanmayan eşyalarını evinden çıkarmak için uğraştığı görüldü. Evi sular altında kalan bir kadın ise, "Evim sular altında kaldı. Hiçbir şeyim kalmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

GÖLE DÖNEN YOLLARDA YAŞLI VE ÇOCUKLARI SIRTINDA TAŞIDILAR

Yollarda mahsur kalan iş yeri servisleri ve araçlar için çekici ve Antalya Büyükşehir Belediyesi kepçe ve itfaiye araçları seferber oldu. Bir kepçenin özel bir iş yeri servisini çekerek göle dönen yoldan kurtarması ilginç görüntüler oluşturdu. Ayrıca yollarda mahsur kalan yayalar da kepçe ve otobüslerle bulundukları yerden kurtarıldı. Bazı vatandaşların ise yaşlı ve çocukları göle dönen yollardan karşıya geçirmek için sırtına ve kucağına aldığı gözlendi.

Öte yandan yağışın doğu ilçelerinde akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.