Antalya’da, dün gece hırsızlık şüphelisi olarak kaçarken arkasından gelen ve duvardan atlarken düşen komiseri kolundan ve bacağından yaralayan kişi, bugün polis ile yaşanan kovalamacanın ardından yaralı olarak yakalandı. Ancak zanlının polis kurşunuyla mı yoksa motosikletten düşerek mi yaralandığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İddiaya göre, dün gece saatlerinde iki kişinin hırsızlık yaptığı ihbarını alan polis, zanlıların peşine düştü. İki zanlı için ikiye ayrılan üç polisten komiser B.E. zanlının peşinde duvardan atlarken dengesini kaybedip düştü. Komiserin düştüğünü gören zanlı Barış M. geri gelerek komisere bıçakla saldırdı. Olayda komiser B.E. kolundan ve bacağından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İki zanlı ise kaçmayı başardı.

Olayın ardından bugün zanlılar ile polis ikinci kez karşı karşıya geldi. Saat 14.00 sıralarında Kepez ilçesi Kanal Mahallesi Halide Edip Caddesi ile Ahmet Refikpaşa Caddesi kesişiminde devriye görevinde bulunan yunus ekipleri dün gece Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser B.E.’yi bıçakla yaralayan Barış M.’yi gördü. ’Dur’ ihtarına uymayan Barış M., motosikletiyle arkasındaki Murat A. isimli arkadaşı ile kaçmaya başladı. Barış M.’yi yakalamak için polisler kapama noktaları oluşturdu. Polislerin uyarılarına rağmen iki şüpheli kaçmaya devam etti. Göçerler Mahallesi’nden Kanal Mahallesi’ne kadar durmayan Barış M.’nin arkasındaki Murat A., Halide Edip Caddesi ile Ahmet Refikpaşa Caddesi’nde kaçamayacağını anlayınca yunus timlerinin motosikletine tekme atıp onları düşürmek istedi. Motosikletin hakimiyetini kaybeden Barış M.,duvara çarptı. Kanlar içinde yerde kalan Barış M. için sağlık ekipleri çağrıldı. Polis, olayın meydan geldiği caddeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. Ağır yaralı Barış M.’nin görüntülenmesi polis ekiplerinin otoları ile engellendi. Ağır yaralanan zanlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekibi olayın ardından çalışma yaptı. Motosikletin altından kuru sıkı tabanca ile boş kovan bulundu. Murat A. ise gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Başından yaralanan zanlının motosikletten düşerek mi yaralandığı yoksa polis kurşunuyla mı vurulduğunun ise yaralı zanlının tomografisinin çekilmesinin ardından kesinleşeceği bildirildi.