Antalya’da sabah saatlerinde limanda kıyıya vuran yavru Akdeniz foku tedavi altına alındı. Foka küçük yaşta annesinden ayrı kalması nedeniyle “Garip” ismi verildi.

Antalya’da sabah saatlerinde yat limanında kıyıya vuran ve henüz birkaç haftalık olduğu tahmin edilen yavru Akdeniz foku tedavi edilmek üzere korumaya alındı. Deniz polisinin durumu Akdeniz Üniversitesi’ne bildirmesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Gökoğlu limana gelerek yavru foku inceledi. Fokun dişi ve henüz birkaç haftalık olduğunu belirten Gökoğlu, yavrunun Antalya falezlerinde bir mağarada yaşadığını tahmin ettiğini ve yükselen suyun etkisiyle yuvasından çıkmış olabileceğini söyledi.

Yapay beslenmeye müsait olmadığı için yavrunun bir an önce annesinin yanına bırakılması gerektiğini de söyleyen Gökoğlu, “Dünya da sadece Akdeniz kıyılarında görülen bir fok türü. Annesiyle birlikte yaşadığı mağaradan yükselen deniz suyunun etkisiyle çıkmış olabilir. Elde beslemeye uygun değil. Anne sütü içmesi gerekir. Gayet sağlıklı sadece karın ve kuyruk bölgesinde kayara çıkmak isterken oluşan çizikler var. Tedavisinin ardından doğal yaşamına tekrar bırakacağız” dedi.

GARİP İSMİ VERİLDİ

Deniz polislerinin ve amatör balıkçıların havlu ve bezlerle üşümemesi için sardıkları yavru foka annesinden küçük yaşta ayrı kaldığı için “Garip” ismi verildi. Yavru fok limanda yapılan ilk tedavinin ardından kapsamlı kontrol için limandan alındı. Tedavisinin ardından yuvasına yakın bir yere bırakılacağı bildirildi.