Isparta’nın Yalvaç ilçesinde şehit Süleyman Kalkan’ın asker arkadaşı olduğunu söyleyerek, ailesinden para isteyen 23 yaşındaki zanlı, 2 yıl 6 ay hapis ve 1660 tl para cezası ile cezalandırıldı.

19 Ekim 2001 tarihinde Hakkari Çukurcu ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Süleyman Kalkan, memleketi Isparta’nın Yalvaç ilçesinde toprağa verilmişti.

2014 yılı Mayıs ayında şehit Süleyman Kalkan’ın ailesine giderek kendisini şehidin asker arkadaşı olduğunu söyleyen zanlı, saldırıda yaralandığını öne sürmüştü. İki yıldır tedavi gördüğünü belirten zanlı Hasan B, aileye "Süleyman her gece rüyama girmeye başladı. Sen neden anneme gitmiyorsun? Biz kardeş değil miyiz?’ diye sorular soruyordu. Hastanede yattığım için iki gelemedim. Gazi olmama rağmen maddi sıkıntılar yaşıyorum. Tokat’tan Yalvaç’a otostop yaparak geldim. Geceleri camilerde yattım" dedi.

ŞEHİT MEZARINA GİDEREK DUA ETTİ

Askerlik döneminde şehit Süleyman Kalkan’ın kendisinden cep telefonu almak için 200 dolar borç aldığını öne süren Hasan B, aileden 700 TL aldı. Şehit askerin mezarını soran Hasan B, mezara giderek dua etti bir de bu anın fotoğraflarını çektirdi. Bir gece Kalkan ailesinde misafir olan Hasan B, daha sonra Samsun’a gitti.

ŞEHİT ANNESİ ŞÜPHELENDİ

Durumdan şüphelenen anne Şerife Kalkan, oğlunun şehit düştüğü birliğin komutanını arayarak durumu anlattı. Komutan o dönemde Hasan B isimli bir asker olmadığını söyleyince anne Kalkan, önce jandarma ardından Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturmada Hasan B’nin Hakkari Çukurcu ilçesinde topçu birliğinde askerlik yaptığı ancak Süleyman Kalkan ile hiç bir araya gelmediği belirlendi. Bunun üzerine Hasan B ile ilgili "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" iddiasıyla dava açıldı.

ŞEHİT BORÇ İSTEMİŞ

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesin’de duruşmalara katılmayan Hasan B’nin Kırıkkale’de olduğu belirlendi. Kırıkkale Adliyesi’nde ifadesi alınarak Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi talep edildi. 10 Aralık’ta görülen duruşmada Hasan B, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Süleyman Kalkan’ın kendisinden aldığı borcu istediğini söyledi.

"ACIMI TAZELEDİ"

Şehit annesi Şerife Kalkan ise "Ben verdiğim paraya acımıyorum. Oğlum şehit olurken yayındaymış gibi anlatarak acımı tazelediği için, ondan şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme, Hasan B’nin "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçu işlediğine kanaat getirerek, şahsın 2 yıl 6 ay hapis ve 1660 TL para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.