Adana’da ahçılık yapan bir kişi avda tüfeğini arabanın bagajından çıkarırken yanlışlıkla ateş alması sonucu hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis, sahibinin kafasını toprakla kapatıp, ayaklarının üzerine yatan "Mani" adlı av köpeğini güçlükle uzaklaştırdı. Köpek, bu sefer de sahibinin yanı başına yatarak sessizce beklemeye devam etti.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Sarıçam ilçesine bağlı meydana geldi. İddiaya göre, 41 yaşındaki av meraklısı aşçı Yıldıray Kaplan, 5 Aralık 2014 günü sabah saat 08:00’da evinden av yapmak için köpeği "Mani"yi alarak otomobiliyle evden çıktı. Saat 16:00’da işte olması gereken Kaplan eve gelmedi. Eşi Fatma Kaplan avdan gelip direkt işe gittiğini düşündü. Bu arada işyerine de gitmediği için Kaplan’ı cep telefonundan işyeri arkadaşları aradı ancak ulaşamadı. Bunun üzerine arkadaşları evi arayarak Fatma Kaplan’a "Eşiniz işe gelmedi. Hasta mı neden gelmedi" dedi. Fatma Kaplan ise "Hayır eşim sabah saat 08:00’da ava gitti bir daha görmedim, ben de işe gitti sandım" dedi. Bunun üzerine kadın telefonu kapatıp kayınbabası Halil Kaplan ve diğer akrabalarına haber verdi. Baba Kaplan hemen polise gidip Yıldıray Kaplan’ın kayıp olduğunu bildirdi. Ardından da Kaplan’ın ava gidebileceği yerlerde arama yaptılar. Ancak karanlık olduğu için Kaplan’ı bulamadılar.

"BABASI VE KUZENİ BULDU"

Sabah erken saatte baba Kaplan ve akrabaları ava gidebileceği yerlere tekrar gidip arama yapmaya başladı. Baba Kaplan ve kuzeni Ercan Kaplan bir süre arazide arama yaptıktan sonra uzakta boş bir arazide bagajı açık olan bir otomobil gördüler. Baba ve kuzen otomobile doğru yaklaştığında otomobilin Kaplan’a ait olduğunu fark ettiler. Otomobilin arkasına geçtiklerinde ise Kaplan’ın bagajın arkasında kanlar içinde yattığını gördüler.

"MANİ KAPLANIN BACAKLARI ÜZERİNDE YATIYORDU"

Baba ve kuzeni Kaplan’ı kanlar içinde görünce şoka girdi. Bir süre sonra ise kendine gelen baba, oğlunun nabzına baktığında atmadığını belirledi. Hemen polise ve ambulansa haber verdi. Bu arada Kaplan’ın yanında getirdiği "Mani" isimli köpeğin de Kaplan’ın bacakları üzerinde yattığını görüldü. Baba, oğlunun kanayan kafa kısmını köpeğin toprakla kapattığını fark etti. Baba, Mani’yi uzaklaştırmak istedi ancak köpek sahibinin yanından bir türlü uzaklaşmadı. Bir süre sonra olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Ekipler Kaplan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, ceset üzerinde inceleme yapmak için çalışma başlattı. Mani’yi Kaplan’ın üzerinden çekmek istedi ancak Mani gitmek istemedi. Bunun üzerine baba Kaplan Mani’yi Kaplan’ın üzerinden alıp uzaklaştırdı. Ancak Mani hemen sahibinin yanı başına yatarak onu biran olsun yalnız bırakmadı.

"BAGAJDAN TÜFEĞİ ÇIKARIRKEN YANLIŞLIKLA ATEŞLEYİP ÖLDÜ"

Polis yaptığı ilk incelemede Kaplan’ın otomobiliyle araziye geldiğini ve olay yerinde durup köpeği Mani’yi aşağıya indirdiğini daha sonra ise bagajı açıp tüfeğini aldığını belirledi. Polis Kaplan’ın tüfeği aldıktan sonra diğer malzemeleri de almak için hamle yaptığında tüfeğin yanlışlıkla patladığını ve saçmaların yakın mesafeden yüzüne geldiği için olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kaplan’ın ava başlamadan muhtemelen 5 Aralık 2014 günü saat 09:00 gibi hayatını kaybettiğini köpeği Mani’nin de bir gün boyunca sahibinin başından hiç ayrılmadığını belirledi. Görgü tanığı Bünyamin Sarı da Kaplan’ın eve dönmeyip işe de gitmeyince polise başvuru yapıldıktan sonra aranmaya başlandığında bugün sabah saat 10:30 gibi babası ve kuzeni tarafından bulunduğunu belirterek, "Bulunduğunda köpeği Kaplan’ın bacağı üzerinde yatıyormuş. Kafa kısmını ise toprak ile kapatmış. Köpek yanından hiç ayrılmamış" dedi.

Kaplan’ın cenazesi gerekli işlemler yapıldıktan sonra otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Otopsinin ardından ise yakınları tarafından alınarak Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.