Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde, sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden Ayşe Öztürk için ’Kadın Cinayetlerini Durduracağız’ platformunun öncülüğünde yaklaşık 250 kişilik kabalalık ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonrası sokak ortasında can veren 19 yaşındaki Ayşe Öztürk toprağa verildikten sonra, Muratlı’da kadınlar ’Kadın Cinayetlerini Durduracağız’ platformunun öncülüğünde sokaklara dökülerek sloganlar atıp yürüyüş yaptı. Muratlı Hükümet Konağı’ndan Muratlı Hürriyet Mahallesi’ne kadar yürüyen kadınlar adına Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe basın açıklamasında bulundu.

Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, “Halkımız tek yürek hep birlikte siyasi rant gözetmeden bu kardeşinizin yanında kadınlarımızın yanında ben bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. İlçemizde bu vahim bir hadise 19 yaşında hayatının baharında gencecik bir kızımız vahşice katledilmiştir. Sadece kızımızın yaşam hakkı elinden alınmamış geleceği, hayalleri de elinden alınmış ailesi de perişan edilmiştir. Umalım ki bu tarz elim olaylar bir daha yaşanmaz aileler perişan olmasın kadınlarımız da sözde sevgi altında işlenen bu tarz vahşi cinayetlere maruz kalmasın. Kadınlarımıza yönelik her türlü baskı ve şiddeti affedilmesi mümkün değildir. Bilinmesi gerekir ki kadınlar başta aile olmak üzere toplumu ayakta tutan kahramanlardır. Kadınlar kuvvet olarak erkeklerden daha güçsüz gözükse de ne olursa olsun şiddeti kesinlikle hak etmiyorlar” ifadelerini kullandı.