Fatih’te babası ve babasının birlikte yaşadığı sevgilisi tarafından işkenceye uğradığı iddia edilen 5 yaşındaki kız çocuğu, duruşmada verdiği ifadede, “Beni neden dövdüklerini bilmiyordum, yaramazlık yaptığım için olabilir. Çok canım acıyordu” dedi.

Eylül ayında Fatih Silivrikapı’da 5 yaşındaki öz kızı S.S.K.’nın üzerine kaynar su döktüğü, dişlerini kırdığı ve üzerinde sigara söndürdüğü iddia edilen baba İbrahim K. ve birlikte yaşadığı Hatice T.’nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar İbrahim K. ve Hatice T. cezaevinden getirildi. Şikayetçi anne Kudret K. ile çocuk yuvasında devlet koruması altına alınan mağdur S.S.K. da ifade vermek üzere duruşmada hazır bulundu.

Anne Kudret K., olayı önce komşulardan duyduğunu söyleyerek, "Komşular üvey annesi ve babasının kızıma kötü davrandığını söylediler. S. son zamanlarda çok durgundu. Ben biraz konuştuktan sonra, beni benimsedikten sonra anlatmaya başladı. Ben ona ’Tekrar o kadına gitmek istiyor musun?’ dedim. Hayır cevabı verince o zaman anlatmasını söyledim. Kızım bana Hatice T.’nin kendisini ısırdığını, üzerine çaydanlıkla kaynar su döktüğünü, yüzüne vurduğunu, dişlerini çektiğini söyledi" dedi.

Kudret K., kızına "Neden babana anlatmadın?" diye sorduğunu belirterek, kızının "Babama söylediğim zaman bana kızıyordu, babam da beni kemerle dövüyordu" dediğini, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Kudret K.’nın sözleri üzerine sanık İbrahim K., "Hakim bey siz ne biliyorsanız ben de o kadarını biliyordum. Günümün 4’te 3’ünü iş yerinde geçiyordum" dedi.

Sanıklar salondan çıkarıldı

Annenin ifadesinin ardından tutuklu sanıklar salondan çıkarıldı. Mağdur S.S.K., Çocuk Esirgeme Kurumu pedagogu ve adliyede görevli bir pedagog eşliğinde duruşma salonuna alındı. Sanık avukatlarının talebi üzerine görüşü sorulan pedagoglar, çocuğun ifadesinin kapalı oturumda alınmasının daha iyi olacağını söylediler. Bunun üzerine duruşma hakimi, salondaki izleyiciler ve gazetecilerin de duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdi.

“Şimdi yurtta kalıyorum, mutluyum”

Küçük S.S.K.’nın ifadesinde, sanık Hatice’nin ayağına ve eline kaynar su dökerek yaktığını söyleyerek, “Bunu bilerek yaptı. Kollarımı, boynumu, sırtımı ısırdı. Babam kemerle dövdü. Hatice beni dövdüğünde canım çok acıyordu. Şimdi yurtta kalıyorum, orada arkadaşlarım var, mutluyum. Büyüyünce ressam olacağım. Hatice’nin de babamın da yanına gitmek istemiyorum. Hatice beni bacaklarımdan tutup sürüklüyorlardı. Biraz yaramazlık yapıyordum, onun için yapıyorlardı. Hatice’nin yaptıklarını bazen babama söylüyordum, bazen söylemiyordum. Bunları babama anlattığımda babam beni dövüyordu. O yüzden söyleyemiyordum. Ben neden dövdüğünü bilmiyorum. Akşam eve geldiğinde babam beni kemerle dövdü. Bir kere değil çok defa dövdü” dediği öğrenildi.

Sanık Hatice T.’nin avukatının talebi üzerine S.S.K.’nın vücudundaki morluklar ve ezilmelerin salonda incelenerek tutanağa geçirildiği belirtildi.

“Babasını kolsuz ve ayaksız çizmiş”

Mağdur S.S.K.’nın ifadesini değerlendiren çocuk psikoloğu Bahar İlhan ise, “S. kuruma ilk getirildiğinde sadece külotla gezebiliyordu. Yaraları acıdığı için pantolon giyemiyordu, yürümekte zorlanıyordu. Bacağının iç kısmında irili ufaklı yaralar, yüzünün bir tarafında çok derin bir ısırık izi vardı. Kendisiyle ilk görüşmede kendisine boyalar verdim ve resim yapmasını istedim. Resimle ilgili sorular sorduğumda, Hatice’den bahsediyor, özellikle işkence yapan kişi olduğunu söylüyordu. S. babası ile ilgili bana en ufak bir bilgi vermedi, her şeyi içine atan bir çocuk. Çizmiş olduğu bir resimde babasını kolları ve ayakları olmaksızın duran bir adam olarak çizmişti. Bunun bilişsel açıklaması ‘bana vurma’ demektir” şeklinde konuştu.

Hakim: “Yuvaya vermeye kıyamadın ama kemerle dövmüşsün”

S.S.K. ifadesinin ardından salondan çıkarılarak, sanıklar duruşma salonuna alındı ve kapalılık kararı sonlandırıldı. Söz hakkı isteyen baba İbrahim K., “Kızım annesiz kaldıktan sonra babasız da kalmasın diye yuvaya vermedim. Baba sevgisinden yoksun kalmasın istedim. Yuvaya vermeye kıyamadım” dedi. Bunun üzerine hakim tepki göstererek, “Yuvaya vermeye kıyamadın ama kemerle dövmüşsün. Çocuk bana da anlattı burada” dedi. Sanık ise çocuğuna şiddet uygulamadığı iddiasını yineledi.

Diğer sanık Hatice T. ise mahkemeye yazılı dilekçe sunarak, tüm suçun babada olduğunu, babanın çocuktan çok kendisini cezaevinden çıkarmanın yollarını aradığını, bu yüzden suçu üstüne attığını iddia ederek, tahliye talebinde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme tahliye taleplerini reddederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Eylül ayında Fatih’te 5 yaşındaki S.S.K.’ya babası İbrahim K. ve birlikte yaşadığı Hatice T. tarafından işkence yapıldığı iddiası üzerine 2 şüpheli gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. S.S.K. ise Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirilmişti. Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanık Hatice T.’nin “çocuğa karşı eziyet” ve “yaralama” suçlarından 4 yıldan 11 yıla, tutuklu şüpheli baba İbrahim K.’nın ise “alt soya karşı eziyet” ve “yaralama” suçlarından 4,5 yıldan 12,5 yıla kadar hapisleri istenmişti. İddianamede, olay tarihinde anne Kudret K. ile şüpheli baba İbrahim K.’nın boşanma aşamasında oldukları ve ayrı yaşadıkları, 5 yaşındaki kız çocuğunun baba İbrahim K. ve kız arkadaşı Hatice T. ile birlikte yaşadığı belirtilmişti. Mağdurun yüzünün ve bacakların yanmış olduğu, vücudunda ısırık izleri, boynunda ise morlukların bulunduğunun tespit edildiği aktarılan iddianamede, bu kapsamda alınan uzman raporunda çocuktaki yanık izlerinin sıcak su dökülmesi sonucu oluştuğu, morlukların ise darbeye bağlı olarak meydana geldiğinin tespit edildiğine değinilmişti.