Malatya’da bahçe kapısındaki korkuluk demiri 12 yaşındaki çocuğun eline saplandı. AFAD ekiplerinin kurtardığı çocuk, eline saplanan demir parçası ile birlikte hastaneye kaldırıldı.

Olay, Akçadağ ilçesinin Develi Mahallesinde meydana geldi. 12 yaşındaki Doğukan Baydoğan, evin bahçesinde oynarken, bahçe kapısındaki demir kapının üzerindeki korkuluk demiri sağ kolunun bileğine saplandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 acil servis görevlileri ile AFAD ekibi yönlendirildi. Olay yerine giden 112 acil servis görevlileri çocuğun koluna müdahale ederek sardı. AFAD ekibi ise spiral makine çocuğun bileğine saplanan demir kısmı kesmeye çalıştı.

Avuç içinden girerek elin arka yüzenden çıkan keskin demir parçası, kaynaklandığı demir parçası ile birlikte kesildi ve demir parçası çocuğun eline saplanan kısım ile birlikte kaldı. AFAD ekipleri çocuğa zarar vermemek ve daha fazla acı çekmemesi için çalışmaları özenle yürüttü.

Demir kapıdan kurtarılarak çocuk, eline saplı demir parçası ile birlikte hazır bekleyen 112 acil servis ambulansına konularak Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

Hastaneye getirilir getirilmez ameliyata alınan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.