Partisinin il danışma kurulu toplantısına katılmak için Muğla’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin konvoyunda meydana gelen kazada, Milas AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi 3 kişinin de aralarında bulunduğu 6 kişi yaralandı.

Kara yolu ile İzmir’den Muğla’ya hareket eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’yi takip eden konvoyda bulunan AK Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Kıbrıslı’nın yönetimindeki 48 LV 976 plakalı araç, Menteşe ilçesine 3 kilometre kala Akçaova Mahallesi çıkışında kavşaktan geçerken Akçaova Mahallesi’ne dönüş yapan Faruk Kırlı yönetimindeki 48 NF 559 plakalı pikapla çarpıştı. Kazada AK Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah Kıbrıslı, Hüseyin Kurt ve Muhittin Savaş ile 3 kişi daha yaralandı. Yaralılar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Yücelen Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Milas AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt’un durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Kaza sonrası aracını durdurup yaralıların yanına giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, daha sonra Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek hastane yetkililerinden bilgi aldı.