İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, askerden 1 hafta önce dönen şahıs, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce balta ile dövülüp evinin bahçesine atıldı.

Olay, saat 02.30 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi 6653 Sokak numara 11’de meydana geldi. İstanbul’da vatani görevini yapan 21 yaşındaki Fikret Çoramık, 1 hafta önce askerlik görevi bitince İzmir’deki ailesinin yanına döndü. Fikret Çoramık, bugün saat 01.00 sıralarında arkadaşları ile buluşmak için evden dışarı çıktı. Yaklaşık 1 buçuk saat sonra, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce balta ile dövülen Çoramık evinin bahçesinde, ailesi tarafından bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri Fikret Çoramık’ı ambulans ile Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Çoramık, doktorların yaptığı müdahale sonucu hayata döndürüldü. Yapılan incelemede Fikret Çoramık’ın sırt kısmından geniş balta yarası, sağ ve sol omuz, kafa tası ile yüzünde derin kesi izleri olduğu tespit edildi. Yoğun bakımda tedavi altında alınan Fikret Çorakım’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Fikret Çoramak’ın bulunduğu bahçede inceleme yapan polis ekipleri, kavgada kullanılan baltayı buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro ekipleri, çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alırken kaçan kimliği belirsiz kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlattı.