Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, devam eden FETÖ davalarıyla ilgili son durumu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. FETÖ’den tutuklu sayısının Manisa’da 1658 olduğunu kaydeden Çiçekli, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mülhakat Cumhuriyet başsavcılıklarında tutuklu ve soruşturması devam 6 bin 583 kişinin olduğunu belirtti. Başsavcı Çiçekli, “Son 5 aydır devam eden davalarda toplam 430 kişi hakkında karar verilmiş olup, bunlardan 261’i hükmen tutuklu olarak halen ceza infaz kurumunda bulunmaktadır. 29 kişi ise beraat etmiştir” dedi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli Manisa Adliyesindeki makamında basın toplantısı düzenledi. 15 Şubat 2018 tarihi itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığınca mahkemelere açılan dava sayısının 1658 olduğuna dikkat çeken Çiçekli, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli sayısının 3 bin 359, tutuklu sayısının ise 10 olduğunu belirtti. Başsavcı Çiçekli, Mülhakat Cumhuriyet Başsavcılıklarında ise 3 bin 224 şüpheli hakkında soruşturmanın devam ettiğini, Mülhakat Cumhuriyet Başsavcılıklarında tutuklu sayısının ise 22 olduğunu söyledi.

Başsavcı Çiçekli tutuklu olarak yargılananlar hakkında son 5 aydır 430 kişinin mahkemeye çıktığını ve bunlar hakkında mahkemenin kararını verdiğini söyledi. Başsavcı Çiçekli mahkemeye çıkan 430 kişiden 261’inin hükmen tutuklu olarak hala ceza infaz kurumlarında olduğunu açıklarken mahkeme tarafından 29 kişi hakkında da beraat kararı verildiğini bildirdi. Başsavcı Çiçekli şunları söyledi: “Manisa Cumhuriyet Başsavcılığındaki şüpheli sayısı 3 bin 359’dur. Açılan dava sonucunda verilen kararlar ise şu şekildedir: 5 kişi hakkında 10 yıl 6 ay, 1 kişi hakkında 10 yıl, 176 kişi hakkında 6 yıl 3 ay, 157 kişi hakkında 7 yıl 6 ay, 17 kişi hakkında 2 yıl 1 ay, 12 kişi hakkında 8 yıl 9 ay, 5 kişi hakkında 9 yıl, 3 kişi hakkında 8 yıl 1 ay 15 gün, 4 kişi hakkında 6 yıl 10 ay 15 gün, 7 kişi hakkında 2 yıl 6 ay, 5 kişi hakkında 3 yıl 9 ay, 4 kişi hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün, 2 kişi hakkında 4 yıl 1 ay 15 gün, 1 kişi hakkında 5 yıl 5 ay, 1 kişi hakkında 4 yıl 4 ay 15 gün, 1 kişi hakkında 1 yıl 6 ay 22 gün. 29 kişi hakkında beraat.”

Başsavcı Ahmet Çiçekli, “Toplam 430 kişi hakkında karar verilmiş olup, bunlardan 261’i hükmen tutuklu olarak halen ceza infaz kurumunda bulunmaktadır. Davası açılan diğer sanıklar hakkında yargılamaların halen devam etmektedir. Cumhuriyet Savcılarımız tarafından tamamlanması ve hızlı bir şekilde soruşturma işlemleri devam etmektedir” diye konuştu.

FETÖ’nün Manisa’daki her alanda büyük bir yapılanma içine girdiğini kaydeden Başsavcı Çiçekli, FETÖ’nün Manisa’da adeta nüfus etmediği yer kalmadığını dile getirdi. “Kuyumcu hassasiyeti ile çalışıyoruz” diyen Başsavcı Çiçekli, Etkin ve hızlı bir şekilde neticeye ulaşmak istiyoruz. Bunu yaparken suçlu ve suçsuzu ayırarak kuyumcu hassasiyeti ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kimseyi mağdur etmeden en kısa sürede neticeye ulaşmak istiyoruz” dedi. Başsavcı Çiçekli tek tip kıyafetlerin Manisa’ya geldiğini ve yönetmeliğin yayınlanmasının ardından FETÖ’den tutukluların badem kurusu ve gri tek tip kıyafetler giyeceklerini dile getirdi.

Başsavcı Çiçekli ayrıca etkin pişmanlık yasasından yararlanan kişi sayısının oldukça fazla olduğunu ve az ceza alan kişilerin bu yasadan yararlananlar olduğunu belirtti.