Başyayla İlçesi Üzümlü Köyü'nde 15 Mayıs tarihinde gece çıkan yangında Halis Akın ve Dede Deveci'nin evleri kullanılamaz hale gelirken yangında yaralı ve can kaybı olmaması teselli olmuştu.

Bugün öğleden sonra çıkan yangında ise yine 2 ev yanarak kullanılamaz hale geldi. 

Yangın, Başyayla ve Güneyyurt Belediyelerinden gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Köyde yanyana evlerde yalnız yaşayan iki yaşlı kardeşlerden Rabia Ayan ve Mehmet Ünlü'nün evlerinde çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınırken herhangi bir can kaybı yaşanmadı, evler kullanılamaz hale geldi.

Olayla ilgili açıklama yapan Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurucu; Üzümlü köyümüzde yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ettik. Maddi hasar büyük ama şükürler olsun can kaybı yok. Başyayla belediyemizin yanı sıra Güneyyurt Belediyesi'sinin de halkımızında yardımlaşması ile facianın büyümesi önlendi. Geçmiş olsun diliyorum,''dedi.

İtfaiye ekiplerinin 20 dakika gibi sürede ulaştığı, evlerinin sarp yamçata olması nediniyle belediyenin bu tür yangınlara müdahale etmek için aldığı 200 metre uzunluğunda hortumların kullanıldığı öğrenildi. Ancak evlerin konumu ve ahşap yapıda olması nedeniyle yangının büyük kısımda zarar verdiği bildirildi.