BAYRAM ZİYARETLERİ KAN’A BULANDI

KARAMAN’da 3 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada aynı aileden 3’ü ağır 7 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre Karaman Konya karayolu 17. Km Kazımkarabekir İlçesi yakınlarında meydana gelen kazada Konya’dan Karaman istikametine gelmekte olan Ümit Ertunç (26) idaresindeki 42 AY 462 plakalı otomobil sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu Halil Adık (43) yönetimindeki 34 TT 6355 plakalı cip’e arkadan çarptı. Kontrolünü kaybeden sürüdü daha sonra karşı şeride girerek Hacı Hasan Baykur (45)’in kullandığı otomobille kafa kafaya çarpıştı.
SÜRÜCÜ SIKIŞTI
Kazada takla atarak karşı şeride düşen otomobil sürücüsü Ümit Ertunç araç içerisinde sıkışırken, çarpıştığı otomobilde sürücü Hasan Baykur ile otomobilde bulunan Mert Baykur (4), Murat Baykur (9), Mustafa Baykur (12), Abdurrahman Baykur (15) ve Nazmiye Baykur (37) yaralandı.
Yaralılar kaza yerine gelen 3 ayrı ambulansla sağlık görevlileri tarafından sedyelere alınarak Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Yaralılardan Mert Baykur (4), Murat Mustafa Baykur (12) ve diğer otomobilde sıkışan sürücü Ümit Ertunç (26)’nın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kazadan sonra yaralılar sevk edilirken, şoför koltuğunda sıkışan sürücü Ümit Ertunç, yaklaşık yarım saatlik kurtarma operasyonun ardından son olarak hastaneye sevk edildi.
Polis kazanın ardından Karaman Konya karayolunda ulaşımı geçici olarak tek şeritten sağladı. Yapılan inceleme ve araçların kaldırılmasının ardından karayolu çift şeritli ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.