Belçika’nın başkenti Brüksel’in Türk mahallesi olarak da adlandırılan Schaerbeek bölgesinde, esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Emirdağlı gurbetçi Mutlu Erşahin’i arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Evli ve üç çocuk babası Mutlu Erşahin’den (35) yaklaşık 20 gündür haber alamayan ailenin, genç adamın hayatından endişe ettiği belirtildi. Aslen Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Dağılgan köyü nüfusuna kayıtlı olan Mutlu Erşahin, 21 Kasım günü öğle saatlerinde evden ayrılmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Hayatından endişe eden ailesi durumu polise bildirmiş, o günden bu yana Erşahin’i bulmak için polis hummalı bir çalışma başlatmıştı.

Çalışmaların 19’uncu gününde de Erşahin’in izine henüz rastlanamadığı kaydedildi. Brüksel’in Laken bölgesinde otomobili terk edilmiş halde bulunan Erşahin’i arama çalışmalarının bu bölgede yoğunlaştığı öğrenildi. Polis ve savcılığın, Laken bölgesinde bulunan kanaldan dolayı Erşahin’in intihar etme olasılığı üzerinde de durduğu ifade edildi. Kanalda yapılan aramalarda ise Mutlu Erşahin’e ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı, polislerin başkent Brüksel’in içinden geçen Albert kanalında da arama yaptığı, fakat orada da herhangi bir ize rastlanmadığı bildirildi. Laken bölgesinde bulunan tüm güvenlik kameraları, havaalanı giriş çıkışları ile başkent Brüksel’e ait giriş ve çıkışlardaki güvenlik kameralarının taranmaya devam edildiği de gelen bilgiler arasında.

YAKINLARI HABER BEKLİYOR

Mutlu Erşahin’in yeğeni Gökhan Erşahin ise arama çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Henüz dayımdan bir haber alamadık. Koskoca 20 gün geçti. Anlam veremiyoruz. Ne bir kamera kaydı ne de bir görgü tanığı var. Otomobilin bulunduğu Laken’de ve Brüksel’in her sokağında mobeseler var. Polise mobeselerin kayıtlarını, herhangi bir görüntünün olup olmadığını soruyoruz. Herhangi bir şey yok, sabredin diyorlar. Gelen ihbarlar oluyor. Heyecanla koşuyoruz ama gelen ihbarlar asılsız. Ya da eski günlere dönük ihbarlar. Mesela kaybolmadan birkaç gün önce birisi görmüş telefonla konuşurken. Onu ilettiler geçenlerde. Ancak polis telefon kayıtlarında en son birisi ile 40 dakika konuştuğunu saptamış. Bir taraftan da onu inceliyorlar. İnşallah sağ salim çıkar gelir. Güzel haberler almayı umut ediyoruz."