Zonguldak, Bartın ve Bolu’da toplam beş akaryakıt istasyonunu soymaktan yargılanan Mustafa Ö., Gökhan D. ve Aykut S.’nin tahliye talepleri Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Mustafa Ö. ve Gökhan D. sabah erken saatlerde adliyeye getirilirken, Ankara 1 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan tutuklu sanık Aykut S. mahkemeye SEGBİS sistemiyle katıldı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

“BENİ ASMANIZA RAZIYIM”

Tutuklu sanık Mustafa Ö., mahkemeye verdiği ifadesinde “Beni asmanıza bile razıyım yağma suçundan yargılandım, daha önce de denedim başaramadım, bir kez daha denemeyi düşünüyorum, abimin hırsızlık suçundan ele geçen eşyalarının satılmasına yardımcı olduğum için her türlü cezaya razıyım ancak yağma suçundan annem ve çocuklarımın damgalanmasına razı değilim” dedi.

OLAY

Zonguldak, Bartın ve Bolu’da toplam beş akaryakıt istasyonuna maske takıp çalışanları kelepçeleyerek para ve sigara alan 3 kişi, polis ve jandarmanın ortak yaptığı çalışmayla yakalandı. Şüphelilerin kullandığı otomobilde, akaryakıt istasyonlarından çaldıkları 14 bin lira ile sigara paketleri bulundu.

Tutuklanan şüpheliler Mustafa Ö., 31 yaşındaki Aykut S. ve 22 yaşındaki Gökhan D. hakkında, ’nitelikli yağma, kişi hürriyetini yoksun kılma, silahla tehdit’ suçlarından Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve sanıkların tutuklu yargılanmalarına karar verildi.