Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınlara yönelik şiddet eylemlerine dikkat çekmek için Beşiktaş’ta eylem yaptı.

Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım ‘Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek için Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda bir araya geldi. Kadınlar ‘Sen bağır ki şiddet sussun’, ‘Şiddete dur de dünya değişsin’, ‘Haklarımı biliyorum şiddete sessiz kalmıyorum’ yazı dövizler taşıyarak basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seda Çavuşoğlu, “25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, kadına yönelik şiddetin neredeyse tüm dünyanın sorunu olduğunun en büyük göstergesidir. Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlali göstergesidir. Kadına yönelik şiddet yasalardaki ve uygulamalardaki kadın aleyhine olan ayrımcılıktan beslenir. Kadına yönelik şiddet toplumdaki kadın erkek eşitsizliğinin sonucudur. Kadına yönelik şiddet ister kamusal alan ister aile içinde gerçekleşsin kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik zarar veya ıstırap veren her türlü eylemi kapsar. Türkiye’de kadın cinayetlerinin ve erkek şiddetinin imzalanan sözleşmeler ve yapılan yasal düzenlemelere rağmen hala çok yaygın olduğunu görüyoruz. Kadınlar olarak bugünde yasalardan ve uluslararası sözleşmelerden doğan tüm haklarımızı kullanmamızın önündeki tüm engellerin kaldırılması ısrarımızı yeniliyoruz” dedi.

Eyleme katılan Ayşe Dündar ise kadınlara karşı son günlerde artan fiziksel ve cinsel saldırılara karşı sessiz kalmamak için toplandıklarını belirtti.