Konya’nın Beyşehir ilçesinde jandarma asayiş timleri tarafından, bir av tüfeği üretim atölyesine düzenlenen baskında, yasa dışı imal edildiği ileri sürülen toplam 16 pompalı ve yarı otomatik av tüfeği ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, kanun dışı yollarla av tüfeği üretilmek suretiyle haksız kazanç elde edildiği bilgisi üzerine Jandarma Asayiş Timleri harekete geçti. Mahkeme kararına istinaden ilçeye bağlı bir taşra mahallesinde yer alan bir silah üretim atölyesinde jandarma timleri arama gerçekleştirdi. Yapılan aramada, markasız ve üzerine seri numara vurulmamış, aralarında bir kısa namlulu pompalı av tüfeğinin de bulunduğu değişik çaplarda toplam 16 pompalı, yarı otomatik ve çift kırma av tüfekleri ele geçirildi. Kutular içerisinde piyasaya satışa hazır durumda ele geçirilen tüfeklere jandarma tarafından el konularak muhafaza altına alındı.

Jandarma asayiş timleri, atölye sahibi hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefet ettiği iddiasıyla yasal işlem başlatılırken, tüfekler Beyşehir Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Beyşehir Adliyesi adli emanetine teslim edildi.