Bilecik’te bir fabrikada çıkan yangın korkuttu. Yangının gece vardiyasında çalışan yaklaşık 350 işçinin yemek saatine denk gelmesi ise olası bir faciayı önledi.

Edinilen bilgiye göre, Bilecik 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Porlant Porselen fabrikasında saat 19.30 sıralarında 150 metrekarelik pres odasında elektrik panosundan çıktığı iddia edilen yangın sonucu pres odası ve makinasında maddi hasar meydana geldi. Yangının gece vardiyasında çalışan yaklaşık 350 işçinin yemek saatine denk gelmesi ise olası bir faciayı önledi. Yangın duman alarmının çalması üzerine fabrika çalışanları durumu hemen itfaiyeye bildirdi. İşçiler fabrikadan tahliye edilirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yaklaşık 1 saat soğutma çalışması yapan itfaiye ekipleri, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirttiler.

Fabrika çalışanları, yangın alarmlarının çaldığını ve fabrikayı tahliye ettiklerini belirtiler. Fabrika sahibinin yeğeni Murat Pamukçu ise, yangın haberini telefonla aldıklarını belirterek, "Şimdi yangına baktığımız kadarıyla pres makinamızın elektrik panosundan çıktığını tahmin ediyoruz fakat içeri girildiği zaman bu daha net bir şekilde anlaşılacak. Başka bir bilgimiz yok. İçeride bulunan bütün işçilerimiz tahliye edildi. Herhangi bir kişi içeride kalmadı, şuan için bir sorun gözükmüyor. Yaşanan can kaybı yok, şuan içinde içeride kalan kimse yok. Gece vardiyasında az kişi çalışıyor, bir de yemek zamanına denk geldiği için bu olay işçiler içeride değilmiş birçoğu. Bu da bizim için bir durum. İçeride yoğun bir duman var, elektrik panosu yandığı için kablolardan çıkan duman diye düşünüyoruz. Fabrikamızda yangına karşı alarmlarımız ve yangın söndürücülerimiz var" dedi.

Çıkan yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, fabrikanın pres odasında maddi hasar meydana geldi. Polis ve itfaiye olayla ilgili soruşturma başlattı.