Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bir kişi, bıçak tehdidiyle taksiciyi araçtan indirerek aracı gasp etti. Araç daha sonra terk edilmiş olarak bulundu.

Olay, geçtiğimiz gece Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişi Lüleburgaz’da Sedat Topallar’ın kullandığı 39 T 1010 plakalı ticari taksiye binerek, Babaeski’ye gitmek istedi. Araç hareket ettikten bir süre sonra taksicinin boğazına bıçağı dayayan zanlı, aracı İstanbul istikametine sürmesini istedi. Büyükkarıştıran mevkiinde Topallar’ı araçtan indiren zanlı, "Aracını bırakacağım merak etme" diyerek hızla olay yerinden kaçtı. Taksi şoförü, bir benzinliğe kadar yürüyerek jandarma ve polisi aradı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, gasp edilen aracın plakasını çevre il ve ilçelerdeki güvenlik güçlerine bildirdi. Çalınan araç, Çorlu’da Şeyhsinan Mahallesi Çalışkan Sokak üzerinde devriye gezen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince park edilmiş halde bulundu.

Taksici Sedat Topallar, "Babaeski’ye gideceğim dedi. Ben de araca aldım. Arka koltuğa oturdu. Bir süre sonra da boğazıma bıçak dayadı, tabi korktum. Sonra beni araçtan indirdi. Giderken de aracı bırakacağını belirtmişti" dedi.