Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılığa yönelik başlattığı çalışmalarla piyasaya gümrük kaçağı sigara sokmak isteyenlere göz açtırmıyor. Bir hafta içerisinde Bingöl-Muş karayolunda 75 bin lira değerinde 37 bin 600 paket kaçak sigara ele geçiren ekipler, dün Erzurum-Bingöl karayolunda gerçekleştirdiği çalışmayla 3 bin 390 paket kaçak sigara yakaladı.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadeleye yönelik başlatılan çalışmalar devam ediyor. Elazığ, Muş, Diyarbakır ve Erzurum güzergahından şehre giriş güzergahlarında kontrol noktası oluşturan jandarma, piyasaya bandrolsüz sigara sokmak isteyen kişilere göz açtırmıyor. Çalışmalar kapsamında Erzurum-Bingöl karayolunda icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında Erzurum istikametinden Bingöl istikametine gelmekte olan bir araç içerisinde yapılan aramada 339 karton içerisinde piyasa değeri 6 bin 780 lira olan 3 bin 390 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı doğrultusunda, olay şüphelisi bir şahıs hakkında işlem yapılırken, ele geçirilen gümrük kaçağı sigaralar muhafaza altına alındı.