Adana’da düzenlenen operasyonda bir tankerin yakıt bölmelerinde 970 kilo 900 gram esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Güneydoğu illerinden Adana’ya yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği yönünde bilgi alması üzerine Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu İncirlik Park alanında uygulama başlattı.

Narkotik ekipleri, Fatih K. (32) yönetimindeki 33 AZB 96 plakalı tankeri otoyolda durdurmak istedi. Ancak sürücü, tankeri polislerin üzerine sürüp bariyerlere çarptıktan sonra kaçmaya başladı.

TANKER KAPANA TAKILDI

Fatih K. polisten kurtulmak için otoyolda hız yaparak kaçmaya devam etti. Bu arada, otoyol çıkışlarını ve girişlerini tamamen alan polis Beyazevleri girişinden otoyola girerek burada kapan atıp tankeri beklemeye başladı. Tanker polisin önlem aldığı noktaya geldiğinde kapana takılan tankerin sol ön lastiği patladı. Lastik patladığı için yaklaşık 1 kilometre gidebilen Fatih K., kaza yapan araçtan inip Toros Mahallesi ara sokaklarına doğru kaçtı.

NARKOTİMLER YAKALADI

Sürücünün kaçmasının ardından olay yerine gönderilen narkotik ekipleri Toros Mahallesi’ni ablukaya aldı. Mahallede şahsın kaçtığı istikametteki bütün evleri didik didik arayan timler Fatih K.’yı kısa süre sonra bir apartmanın bodrumunda saklanırken yakaladı.

Gözaltına alınan sürücü sağlık kontrolü için adli tıp birimine getirildi. Zanlı burada kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına "Lütfen çekmeyin" diye yalvardı. Zanlı daha sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Bu arada, tanker kaza yaptığı için otoyolda trafik kilitlendi. Polis trafik akışını tek şeritten sağlarken bir taraftan da tankerde inceleme başlattı. Polisler, tankerin 5 yakıt bölmesinden 3’ünde 970 kilo 900 gram esrar maddesi ele geçirildi.