Bursa’da, uyuşturucu parası yüzünden tartıştığı kardeşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Kendisine iftira atıldığını söyleyen sanık, “Olaydan bir gün önce kardeşim Bonzai içmişti. Onu uyararak, ‘İçersen seni döverim’ dedim. Ölümüyle hiçbir ilgim yok. Beraatimi istiyorum” dedi.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “adam öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen 24 yaşındaki G.Ç., ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçen haziran ayında merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde uyuşturucu parası yüzünden tartıştığı 17 yaşındaki kardeşi Hasan Çotur’u 4 yerinden bıçaklayarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık G.Ç., hakkındaki iddiaları yalanladı.

Kendisine iftira atıldığını söyleyen G.Ç., “Olaydan bir gün önce eve gelen kardeşimin Bonzai içtiğini anladım. Onu uyararak, ‘Bir daha içersen seni döverim’ dedim. O da, ‘Peki ağabey’ dedi. Bir daha da hiçbir tartışmamız olmadı. Ertesi gün kardeşim öldürülmüş. Polis beni cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Bana iftira atılıyor. Benim olayla hiçbir ilgim yok” diye konuştu.

“SUÇSUZUM, BERAATİMİ İSTİYORUM”

Olay günü anne, baba ve ölen kardeşi ile birlikte babasının iş yerinde kahvaltı ettiklerini anlatan G.Ç., “Kahvaltıdan sonra kardeşime sigara almak için birlikte markete gittik. Daha sonra da ondan ayrılarak eve geldim. Polis de bir saat sonra beni cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Benim kardeşimden uyuşturucu için para istemem söz konusu değildir. Ben zaten çalışıyorum, param var. Benim ne kardeşim ile ne de anne babam ile bir sıkıntım yok. Suçsuzum. beraatimi istiyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti başkanı, polisteki ifadesinin birçoğunun kendisine ait olmadığını söyleyen sanığı yanına çağırarak ifadesini okuttu. Polislerin kendisini falakaya yatırıp elektrik vererek suçu üstlenmesini istediğini ve bu yüzden polislerden şikayetçi olduğunu ifade eden sanık G.Ç., olay günü giydiği kazağın DNA incelemesinde, kardeşine ait kanın çıkmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. 5 aydır hapis yattığını belirten G.Ç., “Yeşilova Mahallesi’nde kardeşime silah çekmişlerdi. Cinayeti onlar işlemiş olabilir” dedi.

Mahkeme, duruşmaya çağrılmasına rağmen gelmeyen anne babanın şahit olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.