Manisa Valiliği, sentetik uyuşturucu maddesi ile aynı ismi taşıyan “Elimde patladı bonzai” şarkısının umuma açık yerler ile kapalı ve açık alanlarda yapılan düğün, nişan, konser gibi etkinliklerde alenen çalınmasının engellenmesi amacıyla karar yayınladı.

Son yıllarda birçok gencin ölümüne sebep olan uyuşturucu madde bonzai ile aynı ismi taşıyan şarkı Manisa’da yasaklandı. Özellikle düğün ve eğlence mekanlarında sıkça çalınan şarkının yasaklanması için yapılan girişimler sonuç verdi. Manisa Valiliği, basın bürolarına da gönderdiği kararla şarkının çalınmasının yasaklandığını bildirdi. Yayınlanan kararda, Manisa il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, halk sağlığının korunması ve özellikle geçleri alkol uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumak için; ritmik melodilerle bestelenmiş, özellikle gençlerin bilinç altına nüfuz eden ve uyuşturucu madde kullanımını özendirici nitelikte olduğu değerlendirilen ’Elimde patladı bonzai’ isimli şarkının alenen umuma açık yerler ile kapalı ve açık alanlarda yapılan düğün, nişan, konser gibi etkinliklerde çalınmasının engellenerek yasaklandığı" belirtildi.

Açıklamada, bu yasakla "Halk arasında bonzai olarak bilinen bağımlılık yapıcı bir tür sentetik uyuşturucu madde olan ve son dönemde belirli grup gençler arasında kullanımı hızla yaygınlaşan ve de ölümlere neden olan sentetik bonzai kullanımının engellenmesinin amaçlandığı" belirtildi.

Kararda, şarkının çalınmasının yasaklandığı belirtilerek, karara uymayanların idari para cezasıyla cezalandırılacağı bildirildi.