Samsun’da boşandığı karısını tabancayla yaralayan koca, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Atakum ilçesinde yaklaşık 4.5 yıl önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, boşandığı eşi S.B.’yi (39) işe gitmek için evinden dışarı çıktığı sırada tabancayla ateş ederek bacağından yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan İ.B.’nin (52) yargılanması sona erdi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada S.B., verdiği ifadede, "Benimle konuşmadan bana 3-4 el ateş açtı. 3 yerimden yaralandım. Silah seslerine gelenler oldu. Daha sonra fenalaştım. Aramızda hiç bir konuşma olmadan sanık yanıma gelip söverek ateş etti. Olaydan önce de beni sürekli tehdit etti. Birçok mahkemeye başvurdum" dedi.

İ.B. ise, "Ben S.B.’yi konuştukları sözlerden dolayı cezalandırmak istedim. Öldürme amacım yoktu. İflas ettim. Tehdit alıyordum. Bu nedenle silah taşımak mecburiyetinde kaldım. Benim öldürme gibi bir amacım yoktu. Ayrıca o tarihte müşterek bir çocuğumuz vardı. Silahla birlikte 50’ye yakın mermi teslim ettim. Öldürmek isteseydim orada rahatlıkla öldürebilirdim. Böyle bir amaç taşımıyordum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti eski koca İ.B.’yi "yaralama" suçundan 5 yıl, "ruhsatsız silah" suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.