Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde gece bir büfeye giren yüzleri maskeli 4 hırsız kameraya takıldı. Kameradan hırsızları gören büfe sahibinin durumu bildirmesi ile 2 dakikada olay yerine gelen polis, yaşanan kovalamaca sonucu zanlılardan birini yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Sarıgöl ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde Nebi Kuzucu’ya ait büfe, gece saat 03.00 sıralarında yüzleri maskeli ve elleri eldivenli 4 kişi tarafından soyuldu. İçeri giren hırsızlar, büfedeki yaklaşık 13 bin TL değerinde 937 paket çeşitli markalarda sigaraları çuvallara doldurmaya başladı. Kasada bulunan 2 bin 500 lirayı da alan hırsızlar, büfe içindeki kamerayı da çevirdi. Gece evinden dükkanın kameralarını kontrol eden büfe sahibi Kuzucu, büfenin soyulduğunu görünce hemen polise bildirdi. İhbardan 2 dakika sonra olay yerine gelen Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini gören hırsızlar, 35 DB 6260 plakalı araçla kaçmaya başladı. Polis ekipleri tarafından Alaşehir girişine kadar takip edilen hırsızların ana yoldan çamurlu bağ yoluna girmesiyle kullandıkları araç çamura saplandı. Araçta bulunan üç hırsız karanlıktan yararlanarak kaçmayı başarırken, hırsızlardan A.P. (40) çaldıkları sigaralar ile birlikte yakalandı. Kimlikleri belirlenen diğer 3 zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Büfesi soyulan Nebi Kuzucu, polisler tarafından çalınan sigaralarını teslim aldı. Kuzucu, "Gece saat 03.00 sıralarında evde güvenlik kamerasına baktım. Büfede hırsızları görünce polisi aradım. İki dakikada olay yerine geldiler. Ancak polislerin geldiğini görünce araçları ile kaçtılar. Polislerin sıkı takibi ile yakalandılar. Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürüne, gece görev yapan sivil polis ekiplerine teşekkür ederim. Mutlaka iş yerlerine ve evlere güvenlik kamerası takılmalı, ben bunun yararını gördüm" dedi.