Türkiye’de duvar delerek gerçekleştirdikleri soygunlarda bir milyon 700 bin lira çalan 6 kişilik Bulgar çetesini İstanbul polisi ile yapılan ortak çalışma ile çökerten İzmir polisinin takibi sırasında, İstanbul ve Gaziantep’ten gelip İzmir’de soygun yapmak istediği belirlenen 5 kişilik başka bir çete yakalandı. Suçlarını itiraf eden 5 zanlı tutuklandı.

Geçtiğimiz 16 Ekim’de, Fevzipaşa Bulvarında Hüsnü Üstünel’e (47) ait döviz bürosuna gelen kimliği belirsiz kişiler, arka sokakta bulunan bodrumdan geçip hiltiyle döviz bürosunun duvarını deldi. İçeri giren şüpheliler alarm sistemini devre dışı bıraktıktan sonra kasayı canavar makinesiyle keserek 700 bin lira döviz ve altın alıp kaçtı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, soygunun gerçekleştiği yerin çevresindeki güvenlik kamerasından 750 saatlik görüntü inceledi. Bu görüntülerde soygunu Bulgaristan plakalı bir otomobille gerçekleştiren beş kişi belirlendi. Yapılan soruşturmada Bulgaristan uyruklu A.C., I.H., N.P., V.C. ve M.C.’nin Basmane’de bir otelde kaldıkları ve soygun sonrası otelden ayrıldıkları tespit edildi. İstanbul’da da benzer şekilde soygun olması üzerine İzmir polisi ellerindeki görüntüleri ve soygunu gerçekleştirdiği belirtilen Bulgar çetesinin bilgilerini İstanbul polisi ile paylaştı. Bunun üzerine İstanbul ile İzmir polisinin ortak düzenlediği operasyon ile 6 kişilik Bulgar çetesi çökertildi.

BULGAR ÇETESİ ARAŞTIRILIRKEN TÜRK ÇETESİ BULUNDU

İzmir’de Ferda Döviz Bürosu’nda yapılan hırsızlık olayın ile ilgili çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri,

daha önce çelik kasa hırsızlığında kaydı bulunan bazı kişilerin İstanbul ve Gaziantep’ten İzmir’e geldiğini tespit etti.

Polis İzmir’e gelen kişilerin H.K., E.K., S.H., M.K. ve C.V. olduklarını belirledi. Bir yanda İzmir’e gelen 5 kişiyi aralıksız takip eden ekipler, diğer yandan ise soyulan Ferda Döviz Bürosu soygunu ile ilgili kamera incelemesine devam etti. Yapılan incemeler sonrası döviz bürosunu İstanbul ve Gaziantep’ten gelen 5 kişilik şebeke tarafından değil, 6 kişilik Bulgar çetesi tarafından soyulduğu belirlendi. Araştırmalarda İzmir’e gelen ve Türkler’den oluşan 5 kişilik çetenin ise başka soyun yapacağı tespit edildi.

5 ZANLI TUTUKLANDI

Soygun amaçlı İzmir’e geldiği tespit edilen 5 kişi hemen yapılan operasyon ile gözaltına alınırken oksijen tüpü, darbeli matkap, şarjlı matkap, çekiç, tornavida, lehim makinası, 2 adet haberleşmede kullanılan telsiz, 2 adet biber gazı ve alarım sinyallerini kesmek için sinyal kesici jammer cihazı ele geçirildi. Hırsızlık Büro Amirliği’nde yapılan sorgularında İzmir’e soygun amaçlı geldiğini itiraf eden 5 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.