Kadıköy’de Caferağa Dayanışma Platformu’nun kullandığı tarihi binada polisin yaptığı kaynak protesto edildi. Eylemciler yapılan kaynağı kesmeye çalışırken bir mahalleli eylemcilere tepki gösterdi.

Kadıköy Hacı Şükrü Sokak’ta 24 numaralı tarihi binayı kullanan Caferağa Dayanışma Platformu üyeleri, sabah saatlerinde polisin kapıyı demirle kaynak yaparak kapatması üzerine ikinci kez tarihi bina önünde toplandı. Sabah saatlerinde eylem yapan platform üyeleri akşam saatlerinde tarihi bina önünde bir araya geldi. Bir süre ellerindeki pankart ve dövizlerle duruma tepki gösteren eylemciler daha sonra polis tarafından yapılan kaynağı kesmeye çalıştı. Basın mensuplarının kaynak kesilme çalışmasından görüntü almasına engel olmaya çalışan eylemcilere bir mahalleli gürültü yaptıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Evinin camından eylemcilere ‘bizi neden rahatsız ediyorsunuz’ şeklinde seslenen kadın yakınları tarafından evin içerisine alındı.

Olay yerine bir süre sonra gelen polis ekipleri eylemcilerle bir süre görüştü. Bu sırada sabah yapılan protestoda polisin önünde dans ederek duruma tepki gösteren kırmızı elbiseli bir kadın yeniden tepkisini dans ederek gösterdi. Dans Sanatçısı Gonca Gümüşayak’ın dansı ilgiyle izleyen protestocular daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.