Sarıyer Rumeli Feneri’nde 28 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasıyla ilgili tutuklanan Kerem Çakan, “Olaydan önce teknenin su aldığını görmüştüm” dedi. Soruşturma kapsamında tutuklanan Serkan Uyar ve Doğan Odacıoğlu’nun aleyhinde verdiği ifadeler üzerine “Birlikte teslim olduklarından suçu bana atmak için senaryo yazmışlar” diyen Çakan, “Teknenin böyle bir işte kullanılacağını bilsem buna izin vermezdim” şeklinde ifade verdi.

Sarıyer Rumeli Feneri’nde 28 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasıyla ilgili tutuklanan Kerem Çakan savcılık ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddetti.

‘’KOMİSYON ALMAK İÇİN TEKNE İŞİNE GİRDİM’’

Teknenin alımına komisyon için aracı olduğunu ifade eden Çakan, “Soruşturma kapsamında tutuklanan Doğan Odacıoğlu ve Serkan Uyar’ın çocukluk arkadaşımdı. Olayda hayatını kaybeden teknenin kaptanı Cem Gök ile olaydan birkaç ay önce tanışmıştım. Abdullah Şerbet ve Murtaza Haşimi olarak bilinen ancak benin ‘Apo’ olarak tanıdığım kişiyi kaptanın yanında tanışmıştım. Olaydan 15-20 gün kadar önce Apo ve Cem 25-30 bin aralığında bir tekne aradıklarını söylediler. Daha önce tutuklanan Serkan Uyar bu işlerden anladığından beraber komisyon almak için yardımcı olduk ‘Apo’ olarak tanıdığım kişinin Afgan uyruklu olduğunu bilmiyordum, çok güzel Türkçe konuşuyordu. Gerekli incelemelerin ardından ‘Apo’ tekneyi aldı ve maddi durumu iyi olmayan Doğan Odacıoğlu’nun üzerine yaptı” ifadelerini kullandı.

Teknenin alımından 10 gün kadar sonra Serkan ve olayda hayatını kaybeden kaptan Cem ile birlikte teknenin olduğu Büyükçekmece Limanında buluştuk diyen Çakan, “Tekne Riva’ya gidecekti. Cem ve Serkan beraber Riva’ya gittiler. Ben işime döndüm. Yaklaşık 5-6 saat sonra Serkan beni arayarak Poyrazköy limanında olduklarını söyleyerek onu almamı istedi” dedi.

“TEKNENİN İÇİ SU ALMIŞTI”

Kaptan Cem tekneden anladığı için Pazar günü teknenin bakımını yapmak konusunda Serkan’dan yardım istediğini anlatan Çakan, “Teknenin bakımı için gittiğimizde teknede 3 boş bidon gördüm. Ayrıca tekne su almış gibiydi. Suyu makine ile aldılar. Beykoz’daki bir istasyonda teknede bulunan boş bidonlarla yakıt ve yağ aldık. Daha sonra ben ayrıldım. Cem ve soruşturmada tutuklanan Serkan teknenin bakımı için kaldılar. Akşam 23.00 sıralarında Serkan arayarak işlerinin bittiğini ve kendisini almamı istedi. Serkan’ı aldım. Serkan bana Cem’in işinin olduğunu gelmeyeceğini söyledi. Daha sonra eve döndük” şeklinde ifade verdi.

“TEKNENİN BÖYLE BİR OLAYDA KULLANILACAĞINI BİLSEM İZİN VERMEZDİM”

Olayı sabah televizyonlarda gördüğünü öne süren Çakan, “Tekneyi televizyonda görünce ve ismini okuyunca bu teknenin Cem ve Apo tarafından alınan tekne olduğunu anladım ve şok oldum. Zira o ana kadar bu teknenin ne işinde kullanacağını kesinlikle bilmiyorduk. Bu yönde Cem ya da Apo’dan herhangi bir konuşmaya şahit olmadık. Bunun üzerine Serkan’ı aradım o esnada Doğan bana gelerek ‘Ben bittim mahvoldum bize söylemeden ne işler yapmışlar’ diye bağırıyordu. Bende gidip ifade vermesini söyledim. Serkan ve Doğan ifade verdikten sonra tutuklandı. Bende çocuklarım olduğundan ilk etapta kaçtım ancak sonra polisi arayarak adresimi kendim verdim ve teslim oldum. Teknenin böyle bir olayda kullanılacağını bilseydim oraya gitmez ve buna izin vermezdim” dedi.

‘’SERKAN VE DOĞAN SUÇU BANA ATMAK İÇİN SENARYO YAZMIŞLAR’’

Soruşturma kapsamında tutuklanan Serkan Uyar ve Doğan Odacıoğlu’nun aleyhine verdiği ifadelerdi reddeden Çakan, mahkeme sorgusunda, “Birlikte teslim oldukları için suçu bana atmak için senaryo yazmışlar” dedi.

SERKAN UYAR BUNUN CİNAYET OLDUĞUNU ÇAKAN’A SÖYLEDİĞİNİ ÖNE SÜRMÜŞTÜ

Kerem Çakan’ın kaçakları taşıyan minibüsün önünden araba ile geldiği ve Çakan’ın eşliğinde kaçakların tekneye bindiğini iddia eden Serkan Uyar, tekneye binenlerin sayısının çok olduğunu, bunun cinayet olduğunu Çakan’a söylediğini iddia etmişti. Çakan’ın ’siz karışmayın’ dediği yönünde ifade veren Uyar, “Tekne yola çıktıktan sonra kaptan Cem Gök, Çakan’ı cep telefonuyla arayıp tekneye binen kişilerin geri dönmek istediğini söylemişti. Kerem de bunun üzerine Apo’yu cep telefonuyla aramış ancak Apo ’ben yolcularla konuştum, bir sıkıntı yok. Senin kaptanın korkuyor’ demişti. Ardından Kerem de Cem’i aradı. Ona, ’Apo yolcularla konuşmuş, sıkıntı yokmuş’ dedi. Cem de Ona, ’Ben 10 dakika önce geri döndüm, tekrar yola gidiyorum’ dedi” ifadelerini kullanmıştı.