Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davasına öğle arası verildi.

Çarşı üyelerinin de aralarında yer aldığı ‘Gezi Parkı’ davasının görülmesine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşma salonunun fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle yaşanan tartışmaların ardından mahkeme, yargılamaya büyük salonda devam edilmesine karar verdi. Verilen 15 dakikalık aranın ardından adliyenin büyük salonunda davaya devam edilirken, avukatların ve izleyicilerin çokluğu nedeniyle bu salonda da yer sıkıntısı yaşandı. Bazı sanıkların iddianameyi okumadıklarını beyan etmeleri üzerine Mahkeme Başkanı Metin Tamirci iddianamenin bir bölümünü okudu. İddianamede geçen sanıklar arasındaki telefon görüşmelerinin okunması salonda bulunanlar tarafından gülüşmelere neden oldu.

“FOTOĞRAF ÇEKENLERİ TESPİT ETTİM, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM’’

Verilen kısa aranın büyük salonda devam edilen duruşmada Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, davanın küçük salonda görülmesi esnasında ‘selfie’ çekenler olduğunu hatırlatarak, telefonla görüntü alanları güvenlik kamerasından tespit ettireceğini ve haklarında işlem yapılacağını belirtti.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Ömer Kavili, duruşmanın Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yapılmasını talep etti. Avukat Kavilinin talebine sanıklardan Cem Yakışan’ın avukatı itiraz ederek bu talebin reddedilmesini istedi.

Avukat Ali Rıza Dizdar ve Ersan Şen’in, iddianamede geçen tapelerin dosyadan delil olarak kullanımının çıkarılmasına yönelik taleplerin yargılama sonrasında değerlendirilmesine ve duruşmanın tatil edilmesi talebinin reddine karar verildi.

MAHKEME BAŞKANI: “MİLLETİN ŞEKERİ DÜŞTÜ’’

Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, duruşmada söz alarak beyanlarda bulunan avukat Ömer Kavili’nin taleplerini dinledikten sonra duruşmaya 1 saatlik ara verdiğini duyurdu. Kavili, “Zapta geçmeyecek misiniz?’’ diye sorunca Mahkeme Başkanı, “Vallahi geçemeyeceğim avukat bey, milletin şekeri düştü. Gidin siz de karnınızı doyurun” diyerek salondan ayrıldı.

Öte yandan duruşmaya ara verilmesinin ardından Beşiktaş taraftarları adliye koridorlarında slogan atarak marş söyledi.