Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu Gezi olaylarına ilişkin açılan dava başladı. Dava için duruşma salonu önüne gelen taraftarlar, izdihama yol açtı. Salonda yaşanan izdiham nedeniyle mahkeme heyeti ve avukatlar arasında tartışma yaşanırken, mahkeme heyeti duruşmanın geri kalanının büyük salonda görülmesine karar verdi.

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın kurucularından ‘Sarı Cem’ lakaplı Cem Yakışkan ile grubun önde gelen isimlerinden Deve Erol lakaplı Erol Özdil, Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, Hakan Tezel ve Ayhan Güner’in de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında Gezi olaylarına ilişkin görülen davada izdiham yaşandı. Duruşma salonuna çıkan bazı taraftarlar burada uzun süre sloganlar attı. Davanın görüleceği katta, salon kapısının tek taraflı olarak açılmasıyla içeriye girişte yaşanan izdihamı protesto eden taraftarlar ‘Diğer Kapıyı Kırarız’ şeklinde sloganlar attı.

DAVANIN GÖRÜLECEĞİ SALONDA İZDİHAM

Duruşmanın başlamasıyla salonda yaşanan izdiham avukatlar ve mahkeme heyeti arasında tartışmaya yol açtı. Avukatlar duruşmanın salonun yetersiz olduğunu duruşmanın Silivri’de bulunan büyük salonda yapılabileceğini belirterek, küçük salonda ısrar edilmemesi gerektiğini söylediler. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Sanık sayısına göre yeterli olabileceğini düşündük. Ne kadar mahkeme deplasmana gittiyse hukuk tarihinde o kadar sıkıntı yaşanmıştır. Bu yüzden mahkemeyi kendi yerimizde yapmaya karar verdik. Burada yapmaya çalışacağız” dedi.

DURUŞMA BÜYÜK SALONA TAŞINDI

Mahkeme heyetinin konuşması üzerine söz alan Avukat Ömer Kavili, “Hukuka aykırı bir yargılama mı yapacaksınız? şeklinde sordu. Kavili’den sonra söz alan avukat Rıza Dizdar, “Silivri’ye deplasmana gitmiyoruz. Büyük salon için Silivri’ye gerek yok. Bu adliyede de büyük bir duruşma salonu mevcut yargılama orada da yapılabilirdi” diyerek mahkeme heyetine tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı da salonda sadece avukatlar ve sanıklar kalırsa yerin yeterli olacağını belirtti. Duruşmada yaşanan izdiham ve salonda yaşanan havasız ortamda avukatlar içerinin çok sıcak olduğunu belirti. Mahkeme heyeti başkanı tartışmalar üzerine, “Daha önce havalandırılması için söylemiştik, havalandırılacaktı” dedi.

Söz alan başka bir avukat ise "Vodafone Arena yapılana kadar bekleyelim. Herkese oturacak yer veririz” dedi. Kimlik tespitinin yapılmasının ardından tartışmalara son veren mahkeme heyeti, davanın daha büyük bir duruşma salonunda devam etmesine karar verdi.

Öte yandan, görülmesi devam eden davaya destek vermek için, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekillleri Umut Oran, Mahmut Tanal ve Demokratik Gelişim Partisi(DGP)Genel Başkanı ve Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal’ın yanı sıra Fenerbahçe formasıyla ressam Bedri Baykam da katıldı.