Çarşı üyelerinin de aralarında yargılandığı ‘Gezi Parkı’ davasında sanık savunmalarına geçildi. Çarşı grubu liderlerinden Cem Yakışan ifadesinde, “Eğer darbe yapma gücümüz olsaydı Beşiktaş’ı şampiyon yapardık” dedi.

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davasında sanık savunmalarına geçildi. Duruşmada ilk ifade veren isim Çarşı grubu liderlerinden Cem Yakışan oldu.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Yakışan, “Gezi parkı olayları sırasında benim Twitter hesabım yoktu. Hiçbir telefon konuşmamda arkadaşları yönlendirmem söz konusu değildir. Telefon görüşmelerinde yer alan ‘mesele birkaç ağaç değil’ sözü bana ait değildir. Yine telefon konuşmalarında yer alan ‘koyun gibi öleceğimize, aslan gibi ölürüz’ sözünü başka bir olay için söyledim. Benim pizzacı dükkanım var. Bacanağım Ahmet Kuas bin liralık pizza siparişi verdi. Bende restoranı yeni açmıştım. İyi bir siparişti. Parayı komşumun banka hesabına havale etti. Bizde pizzaları Divan otelin oraya götürdük” dedi.

“ÇARŞI’NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK NİTELENDİRİLMESİNİ REDDEDİYORUM”

“Çarşı’ Beşiktaş’ın kalbinden doğmuş bir taraftar grubudur” diyen Yakışan, “Çarşı’nın terör örgütü olarak nitelendirilmesini reddediyorum. Çarşı haksızlıkların ve yanlışların karşısındadır. Çarşı her türlü hukuksuzluğa olduğu gibi darbeye de karşıdır. Çarşı taraftar grubunda kimse birbirine talimat vermez veremez. Çarşı toplumun sempatisini kazanmış dünyaca bilinen bir gruptur. Darbe yapma gücümüz olsaydı Beşiktaş’ı şampiyon yapardık” dedi.

Salondaki izleyiciler tarafından sözleri alkışlanan Yakışan sözlerini şöyle sürdürdü: “Delillerde meşaleden bahsediliyor. Biz o gün optik arkadaşımızın doğum gününü kutlamak için taksimde meşale yaktık. Ben 1981 darbesini ve ne kadar kötü şeyler olduğunu gördüm. Darbe yapmaya çalışmadık, Kimsenin darbe yapmasına da yardımcı olmadık.”

Duruşma şu sıralar diğer sanıkların ifadesinin alınmasıyla devam ediliyor.