Erzurum’da Alevi dernekleri tarafından organize edilen “Cem Gecesi”nde program devam ederken salonun elektriklerinin kesilmesi, gerilime neden oldu. Elektrikleri kasıtlı olarak kestikleri iddia edilen salon görevlileri ile Alevi vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken, spor salonunun camları kırıldı.

Olay, gece saatlerinde Erzurum’un Palandöken ilçesi, Abdurrahman Gazi Türbesi yolu üzerindeki itfaiyeye ait kapalı spor salonunda meydana geldi. İddiaya göre, Erzurum’daki Alevi dernekleri bir araya gelip Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nden izin alarak kapalı spor salonunda “Cem Gecesi” organize ettiler. 200’e yakın katılımın sağlandığı gecede Aleviler kendi inançlarına göre ibadet yaparken, salonun elektrikleri kapatıldı. Bunun üzerine provokasyon yapıldığı gerekçesiyle katılımcılar galeyana gelirken, gergin dakikalar yaşandı. Spor salonunun camlarını kırarak, salon görevlilerini linç etmek isteyen kalabalığa çevik kuvvet polisleri ve resmi polisler müdahalede bulunarak olayların büyümesinin önüne geçti.

Daha sonra salon dışında protestoyu sürdüren kalabalığı Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ikna etmeye çalıştı. Bir yanlış anlaşılma olduğunu belirten Müdür Karabörk, provokasyona gelinmemesi çağrısında bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren protesto, polisin de müdahalesiyle son buldu.