2 Ocak akşamı saat 20.30 sıralarında Sakabaşı Mahallesi 860 Sokak üzerinde bulunan parkta gerçekleşen olayda, Durmuş Ali T. iddiaya göre eskiden kız arkadaşı olan Ceyda Aycan’ı (18), konuşmak için parka çağırdı. Kız arkadaşı Sariye K.’yı yanına alarak parka giden Ceyda Aycan, bir süre sonra tartışmaya başladığı Durmuş Ali T. tarafından 3 el ateş edilerek öldürülmüştü.

Cinayetin ardından kayıplara karışan Durmuş Ali T. polis tarafından her yerde arandı. Polis, cinayet zanlısını Karaman’dan F. K. isimli şahısla birlikte ayrıldığı ve sahte kimlikle telefon hattı alarak kullanmaya başladığını tespit etti.

Polis Karaman'dan kaçan Durmuş Ali T.’nin Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir gazinoda işe başladığını ve bir otelde kaldığı bilgisine ulaştı. Alınan ihbar üzerine polis gazino ve otele operasyon yaparak firari cinayet zanlısı Durmuş Ali T. ve arkadaşı F. K.’yı yakaladı. Operasyonda ayrıca Karaman’daki Ceyda Aycan cinayetinde kullanılan SIG SAVER marka tabanca ele geçirildi.

Operasyonla yakalanan şahıslar Karaman’a getirilerek ifadeleri alınmak üzere Karaman Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şahıslar alınan ifadelerin ardından Adliyeye sevk edildi.