Konya’nın Beyşehir ilçesinde, akaryakıt istasyonunda pompa görevlisini gasp ettikleri iddiasıyla tutuklanan 3 kişi, mahkemenin kararıyla tahliye edildi.

Beyşehir-Hüyük Karayolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda 4 Kasım tarihinde meydana gelen ve iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan pompa görevlisinin kürekle tehdit edilerek 600 lirasının gasp edilmesine dair olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Jandarma Asayiş Timleri tarafından gözaltına alınan Ö.S. (26), A.A. (18) ve S.S. (27) sevk edildikleri Beyşehir Adliyesi’nde savcılık sorgulamasının tamamlanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama kararı verilerek Seydişehir Cezaevi’ne gönderilmişti.

Tutuklama işleminin ardından şüphelilerden birisinin avukatı aracılığıyla kendisinin olayın yaşandığı gün ve saatlerde Amasya’da olduğuna dair bir görüntü kaydını mahkemeye sundu. Bazı tanıkların da teşhiste tereddüt göstermeleri üzerine Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine mahkemenin 3 kişi hakkında kuvvetli şüphenin dağılması sebebiyle yaşanabilecek olası bir mağduriyetin önüne geçilmesi adına tahliye kararı verdiği, kişilerin bu kapsamda tahliye edilerek salıverildiği öğrenildi. Ancak olaya ilişkin soruşturmanın kapsamlı olarak sürdüğü ve olay yeri güvenlik kamerası görüntülerinin ilgili kriminal labaratuvarından gelecek görüntü iyileştirme sonuçlarının ardından olayın seyrinin değişebileceğinin değerlendirildiği belirtildi.