Samsun’da 18 yıl önce kaybolan ve boğularak öldürüldükten sonra yakılıp mısır tarlasına gömülmüş halde bulunan şahsın cinayet şüphelileri ise sağlık kontrolünden geçirildi.

Olay, Samsun’un Tekkeköy ilçesi Kutlukent Çırakman Mahallesi’nde 1996 yılında meydana geldi. İddialara göre, çobanlık yapan 3 çocuk babası 31 yaşındaki Şaban Bayri’nin 30 Ekim 1996’da kaybolduğuna dair jandarmaya müracaatta bulunuldu. Geçen 18 yıl içinde Şaban Bayri’den bir daha haber alınamadı. Aradan geçen süre içerisinde kayıp Şaban Bayri’nin eşi Habibe (47) bir müddet sonra aynı mahallede oturan Mehmet E. (44) ile evlendi. Aradan geçen süre içerisinde Mehmet E’nin kardeşi Musa E. (40), kayıp olan Şaban Bayri’yi ağabeyi Mehmet E.’nin elle boğarak öldürdüğünü, daha sonra da yakıp boş arazideki aynı mahallede oturan Muzaffer Ş.’ye ait mısır tarlasına geceleyin gömdüğünü itiraf etti. Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Gösterilen yerde yapılan kazı çalışmasında cesede ulaşıldı.

Daha sonra Habibe E. ve Musa E., Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar bugün Gazi Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.