Alınan bilgiye göre olay Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Yakacık mahallesinde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan U.M. (45), tabancayla önce tartıştığı amcası Y.M.'yi daha sonra amcaoğlu olan E.M.'yi vurdu. Amcası Y.M. olay yerinde hayatını kaybederken, amcaoğlu E.M. ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olaydan sonra zanlı U.M. 06 ACZ 691 plakalı aracıyla Ankara ilinden kaçtı. Mersin il Emniyet Müdürlüğü ihbarını değerlendiren Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, 6 saat sonra ilçe merkezine intikal eden aracı sıkı takibe aldı. Şehir merkezinde aracın önü kesilerek yapılan operasyon sonucu zanlı yakalandı.

Sorgusunda suçunu itiraf eden zanlı, Mut Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından gözaltına alınan zanlı Ankara ilinden gelecek asayiş ekiplerine teslim edileceği bildirildi.

Katil zanlısı U.M. sorgusunda amcası ile aralarında süre gelen bir husumetten dolayı tartıştıklarını ve tabancasıyla önce amcasını vurarak öldürdüğü daha sonra amcaoğlunu vurduğunu itiraf eti. Olaydan sonra aracına binerek Mersin iline bağlı Anamur ilçesine gitmek için yola çıktığını söyledi.