Adana’da bir kadını, "Cinlerim var, sana zengin birini aşık ederim, cinlerim var Sayısal Loto rakamlarını biliyor seni zengin ederim" diyerek 30 bin lira dolandıran kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan ve tarım işçilerine elcilik yapan Döne Batmaz’ın (42) kız çocuğu kayboldu. Bunun üzerine Batmaz polise başvurup bir taraftan da kocasıyla birlikte kızını aramaya başladı.

"CİNİ OLAN BİRİNİ TANIYORUZ O KIZINI BULUR"

Bu arada mahallede bir komşusu Döne Batmaz’a "Ben cini olan birini tanıyorum o adam okuyup üflediği zaman cinleri kızının yerini hemen bulur" dedi. Bunun üzerine Batmaz cini olduğu iddia edilen Adem Y.’nin (28) telefon numarasını alıp arayarak derdini anlattı. Adem Y., "Evet benim cinim var kızını hemen bulur" diyerek Batmaz’ı Adana’da Yüreğir Otogarı’na çağırdı. Buraya gelen Batmaz, Adem Y. ile konuştu. Adem Y. kadına, cinlerinin kendisine her şeyi söylediğini, okuyup üfledikten sonra kızının da yerini söyleyeceğini, ancak bunun için para aldığını ifade etti.

İNANDIRMAK İÇİN SİGARA KÜLÜ NUMARASI YAPTI

Kadın önce Adem Y.’ye inanmayarak "Bu nasıl olacak, ben sana nasıl güveneceğim" dedi. Bunun üzerine Adem Y. kadına "Gözünü yum, senin sağ eline sigara külü koyacağım, ancak sonra bu kül gözünü açtığında sol elinde olacak" dedi. Adem Y. sigara külünü kadının sol eline koydu, kadın gözünü açtığında ise külün sol elinde olduğunu görünce Adem Y.’ye inanarak, “Tamam para önemli değil yeter ki kızım bulunsun ben sana para veririm" dedi. Bunun üzerine Adem Y. okuyup üflemeye başladı daha sonra da kadından 10 bin lira para aldı. Bir süre sonra kadının kızı bulunarak evine döndü.

"CİNLERİM SAYISAL LOTO’NUN NUMARALARINI BİLİYOR"

Kızı bulunan Döne Batmaz, Adem Y.’ye iyice inanmaya başladı. Bunun üzerine Adem Y., "Benim cinlerim Sayısal Loto rakamlarını da biliyor. Ben sana rakamları vereyim sen Sayısal Loto oyna zengin ol" diyerek kadından 10 bin lira daha aldı. Kadın sürekli Sayısal Loto oynadı ancak bir türlü tutmayınca Adem Y. cinlerinin şaşırdığını her defasında bu kez olacağını söyledi. Batmaz, Adem Y.’den şüphelenmeye başladı.

"BENİM CİNLERİM İSTERSE SANA ÇOK ZENGİN BİRİNİ AŞIK EDEBİLİR"

Adem Y. Sayısal Loto’dan kadın şüphelenince hemen yöntem değiştirerek bu kez, "Benim cinlerim isterse sana çok zengin birini aşık edebilir" diyerek kadını yine kandırıp 10 bin lira para aldı. Ancak verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremeyince kadın polise giderek şikayetçi oldu.

POLİS KADINLA BİRLİKTE CİNCİYE PUSU KURDU, YAKALADI

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri başvuru üzerine harekete geçti. Polis kadını yine arayıp cinlerinin kendisini zengin edeceğini söylemesi üzerine kadın buluşmayı kabul etti. Batmaz, Reşatbey Mahallesi’nde bir adrese vererek Adem Y.’ye oraya gelmesini söyledi. Polis kadını adrese götürüp beklemeye başladı. Bir süre sonra Adem Y. de buluşma noktasına gelip kadına, "Seni bu kez cinlerime söyleyeceğim direkt zengin edecek" diyerek okuyup üflemeye başladı.

Bu sırada polis buluşma yerine gelerek Adem Y.’yi gözaltına aldı. Zanlı nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.