Adana’da sosyal paylaşım sitesinde tanışıp sevgili olduğu genç kızın ellerini bağlayıp, çıplak fotoğraflarını çekerek 5 bin lirasını gasp ettiği iddia edilen şüpheli, polis tarafından yakalandı.

İddiaya göre, İstanbul’da yaşayan E.A. (23), 4 ay önce sosyal paylaşım sitesinde V.T (22) ile tanıştı. Site üzerinden bir süre yazışan ve daha sonra telefonla görüşmeye başlayan ikili arasında duygusal yakınlaşma oldu. Bu yakınlaşmanın ardından E.A. iki ay önce memleketi Adana’ya geldi.

BİRLİKTE OLMAK İÇİN OTELE GİTTİLER

Burada zaman zaman görüşen ve birlikte olan E.A. ve V.T, üç gün önce yine bir otelde buluştu. E.A. ile birlikte olduktan sonra genç kadını darp eden V.T, 5 bin lira istedi. V.T, E.A.’nın parasının olmadığını söylemesi üzerine, genç kızın ellerini bağlayıp çıplak fotoğraflarını çekerek internete koymakla tehdit etti. V.T’nin bu tehdidi üzerine E.A., bir yakınını arayıp acil olarak 5 bin liraya ihtiyacı olduğunu ve parayı nereye teslim edeceğini söyledi.

E.A.’nın yakını, 5 bin lirayı istenilen adrese getirerek V.T’nin arkadaşı F.K.’ye (20) teslim etti. F.K.’nın parayı aldığını telefonla öğrenen V.T, E.A.’yı serbest bıraktı. Darp edilen E.A. hastaneye giderek olayı hastane polisine anlattı.

“ÇIRILÇIPLAK SOYDU, FOTOĞRAFLARIMI ÇEKTİ”

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, V.T ve F.K.’yı kısa sürede yakaladı. V.T’nin E.A.’dan aldığı paralar da sahibine geri verildi. E.A.’nın ifadesinde, “Facebook’tan tanıştık ve birlikte olduk. Otelde benden para istedi. Yok deyince darp etti, daha sonra sandalyeye oturtup ellerimi bağladıktan sonra çırılçıplak fotoğraflarımı çekti. Sonra internette yayınlayacağını ve beni rezil edeceğini söyledi. Ben de bir yakınımı arayıp zor durumda olduğumu 5 bin lira getirmesini istedim. Parayı alınca beni serbest bıraktı” dediği öğrenildi.

Emniyetteki sorgusunun ardından ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma’ suçundan adliyeye sevk edilen V.T, tutuklanarak cezaevine konuldu.