Şırnak’ın Cizre ilçesinde IŞİD çetelerinin Kobani’ye yönelik saldırılarını yürüyüşle protesto etmek isteyen guruba polis müdahale etti.

DBP Cizre İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalık izinsiz yürüyüş yapmak isteyince polis müdahalesi ile karşılaştı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Uyarıları dikkate almadan İdil Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen kalabalığa Dörtyol mevkiinde polis engel olmaya çalıştı. Sözlü müdahale yetersiz kalınca polis ekipleri kalabalığı biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Müdahalenin ardından DBP’li yöneticilerin emniyet yetkilileri ile yürüyüşün devam etmesi için görüşmeleri sonuç vermeyince kalabalık Dörtyol kavşağında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kalabalık adına HDP Cizre İlçe Eş Başkanı Ali Akdeniz Kürtçe bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından kalabalık sloganlar eşliğinde dağılırken, Nusaybin Caddesi üzerinde izinsiz gösteri yapmak isteyen guruba polis tazyikli su, biber gazı ile müdahale etti.

Güvenlik güçleri olası bir olaya karşı kritik noktalarda zırhlı araçlarla beklemeye başladı.