Malatya Cumhuriyet Savcısı Kurtuluş Tayanç Çalışır, paralel yapı ile ilgili iddialar için “Yeryüzünün gördüğü en büyük hukuksuzluklar ve en az bin tane Watergate skandalından daha büyük hukuk ve dinleme skandalıdır. Bundan sonra, kim güçlü olduğu dönemde hukuksuzluk yaparsa, bunun hukuk önünde ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde hesabının sorulacağını bilsin” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Kurtuluş Tayanç Çalışır, kendisine ait Facebook sayfasında “paralel yapıya sesleniyorum: ’hukuk bir gün herkese gerekir’ demiştim!” başlıklı bir yazı yayımladı.

Savcı Çalışır, paralel yapının sorumlusu olduğu iddia edilen hukuksuzlukların yeryüzünün gördüğü en büyük hukuksuzluklar olduğunu belirterek, "Ve en az bin watergate skandalından daha büyük hukuk ve dinleme skandalıdır” ifadelerini kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı Kurtuluş Tayanç Çalışır yazısında şu ifadeleri kullandı: “Bu hukuksuzluklarla sonuna kadar ve en etkili şekilde mücadele edilmelidir ki, bundan sonra kimseye kumpas kurulmasın. Kimse, saat 05.00’te çocuğunun yatağından uyandırılıp, evinin didik didik aranacağı, elleri kelepçelenip haksız yere gözaltına alınacağı korkusuyla yaşamasın. Kitaplar henüz basılmadan toplatılmasın Ev hanımları bile ’acaba telefonlarım dinleniyor mu’ demesin. Futbol takımları bile, kumpaslara kurban gidecekleri korkusu yaşamasın. Hukuk, siyasi amaçlara alet edilmesin. Kimse hukuku bir silah olarak görme cüreti gösteremesin. İnsanlar birbirlerinden kuşku duymasın. Herkes birbirine güvensin. Gizli tanıklık ve itirafçılık kutsanmasın. Korku imparatorluğu son bulsun. Gazeteciler ve yazarlar yazdıklarından dolayı sorumlu tutulmasın. En önemlisi de, bundan sonra, kim güçlü olduğu dönemde hukuksuzluk yaparsa, bunun hukuk önünde ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde hesabının sorulacağını bilsin. Kısacası hukukun bir gün herkese gerekeceğini bilsin.”