İzmir’in Menderes ilçesinde bir yıl önce öldürülerek cesedi çuval içerisinde yol kenarına bırakılan şahsın katil zanlıları arkadaşları çıktı. Yakalanan 2 zanlı, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, 27 Eylül 2013 tarihinde Gümüldür Mahallesi Ovacık mevkiinde meydana geldi. Yol kenarında terk edilmiş bir çuval bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, çuval içerisinde elleri kelepçeli vaziyette bir erkek cesedi buldu. Yapılan araştırmada cesedin Orhan Baltacı’ya ait olduğu tespit edildi. Baltacı’nın üzerinden E.Z.M. adına kredi kartı çıkması üzerine ifadesi alınan E.Z.M., Orhan Baltacı ile birlikte yaşadıklarını ve evlilik hazırlığı yaptıklarını, 24 Eylül 2013 günü Baltacı’nın arkadaşlarıyla buluşmak ve ev eşyası almak amacıyla sabah saatlerinde evden ayrıldığını ve bir daha kendisinden haber alamadığını söyledi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Baltacı’nın olay günü birlikte olduğu arkadaşlarını çelişkili ifadeleri üzerine yakın takibe aldı. Yapılan araştırmalar neticesinde Baltacı’nın ihbar etmesi nedeniyle arkadaşlarından S.B.’nin esrar satmak suçundan yakalanarak cezaevine girip çıktığı, bu nedenle Orhan Baltacı’yı öldürmekle tehdit ettiği öğrenildi.

Geçmişe yönelik telefon kayıtlarında yapılan inceleme sonucu Baltacı’nın kaybolduğu 24 Eylül 2013 günü S.B. ile görüştüğü, daha sonra Baltacı’nın telefon irtibatının kesildiği, S.B.’nin ise bir saate yakın cesedin atıldığı Gümüldür Mahallesi’nde bulunduğu tespit edildi. Şüpheli S.B.’nin kendisine ait işyerinde cinayeti işlediğini saptayan ekipler harekete geçti. Bir yılı aşkın süredir soruşturmayı sürdüren ekipler, 2 Aralık 2014 tarihinde Kemeraltı’nda bulunan işyerine operasyon düzenledi. Güvenlik kamera görüntülerine el konuldu. Yaklaşık dört yıldır S.B.’nin yanında çalışan ve olayın içinde oldu belirlenen S.Ç. de, ifadesinde cinayeti işyerinde bulunan depoda işlediklerini itiraf etti. Gözaltına alınan S.B. ve S.Ç., sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.