15 Temmuz Darbe girişiminde Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün işgal girişiminde Ümit Yolcu’nun şehit olduğu, 16 kişinin ise yaralandığı olaylara ilişkin haklarında dava açılan 18’i rütbeli 58 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsünde görülen duruşmaya, 18 tutuklu 15 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada Çevik Kuvvet işgalinde yaralanan müşteki Mehmet Ayar ile Başbakanlık adına bir avukat da hazır bulundu.

Duruşmada sanıkların kimlik tespitleri yapılıyor

İstanbul Cumhurtiyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 273 sayfalık iddianamede, Çevik Kuvvet önünde şehit edilen Ümit Yolcu maktül, Birol Tarlacı adlı vatandaş mağdur, 15 kişi ise müşteki(şikayetçi) olarak yer alıyor. İddianamede, 58 sanığın “anayasayı ihlal, darbeye teşebbüs, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs, terör örgütü üyeliği ” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. İddianamede, maktül Ümit Yolcu’nun öldürülmesi ve 16 kişinin de yaralanması olaylarına ilişkin ise bazı askerlerin, "Kasten öldürme, yaralama ve tehdit" suçlarından da değişik oranlarda hapis cezaları talep ediliyor.