Darbe girişiminde Bağcılar’daki Doğan Holding’in işgal edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak 19 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Savcılık, 19 şüphelinin 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi.

FETÖ’nün organize ettiği darbe girişiminde İstanbul Bağcılar’daki Doğan Holding binasının işgal edilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak 254 sayfalık iddianame hazırlandı.

İddianamede Doğan Tv Dijital Platform İşletmeleri A. Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık, Hürriyet Radyo Prodection ve Yayıncılık A.Ş.’nin de aralarında bulunduğu 11 şirket ile 10 Doğan Grubu çalışanlarının da aralarında bulunduğu toplamda 21 kişi “müşteki”, 4 Doğan Grubu çalışanı ise ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldı. İşgal sırasında Doğan Center’a giden Vedat Barceğci adlı şehit ise iddianamede ‘maktül’ olarak gösterildi.

Rütbeli oldukları belirtilen 3 şüpheli ile 16 erin erin ise şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, tüm şüphelilerin “anayasayı ihlal”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10’ar yıldan 15’er yıla kadar hapisleri istendi.

Tutuksuz şüpheli Abdullah Akar ile tutuklu şüpheli Süleyman Ahmet Kaya’nın ayrıca 9 kez “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 81’er yıldan 135’er yıla kadar hapsi talep edilirken, diğer şüphelilerin “silahla tehdit”, “cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “haberleşmenin engellenmesi” suçlarından değişik oranlarda hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.