Kartal’da bindikleri teknenin alabora olması sonucu denize düşüp kaybolan şahsı arama çalışmaları Sahil Güvenlik botları ve helikopter desteği ile sürüyor.

Kartal Atalar Sahili’nde dün akşam saat 22.00 sıralarında balık tutan iki kişi bindikleri teknenin kayalıklara çarpıp alabora olması sonucu denize düşmüş, şahıslardan biri kendi çabaları ile kurtulurken, diğeri denizde kaybolmuştu. Dün akşam başlayan arama çalışmaları Sahil Güvenlik botu ve helikopter desteğiyle devam ediyor.

Olay yerine gelerek aramaları izleyen kayıp Ünal Torun’un eşi Şansu Torun, “Şok oldum, polisler geldi inanmadım ilk önce bana sadece teknenin alabora olduğunu, kayaya vurduğunu, teknenin parçalandığını söylediler. Çok iyi bir insandı, evimim direğiydi. Bana gerçek gibi gelmiyor, çok ani bir şey. Gayet sağlıklı, yüzmeyi de çok iyi bilen bir insandı” dedi.

Teknenin alabora olduğunu gören Cahit Türker ise, “Üç tekneydik. Ünal abi bizden 15 dakika önce topladı, yani çapayı çekti. 15 dakika önceden karaya çıktı. O sırada deniz patlamaya başlamıştı. Biz de kendimizi zor attık buraya. Ünal abi tekneyi bağlayacağı yere yanaşamadı” şeklinde konuştu.

Ünal Torun’un yanında olan arkadaşı Muhittin Yıldırım, “Arkadaş teknenin ucuna giderken tekne alabora olunca denize düştü. Kurtaramadım, yüzme bilmiyorum” diye konuştu.