Olay saat 20.00 civarında Cedit Mahallesi Mut Caddesinde Karaman Mutlular Dayanışma Kültür ve Dayanışma Derneği yan dükkanında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre dernek üyesi 4 kişi dernek binasının önünde oturup sohbet ederken, dernek üyesi Abdullah Yalçıner(50) çay demlemek için ardiye bölümüne geçti. Yalçıner bu sırada uzun zamandır kapalı olan bölümde ki  mutfakta tost yapmak istedi. Mutfak tüpünden kaynaklanan gaz kaçağından dolayı içersinin gazla dolması sonucunda Yalçıner'in elektrik prizini dokunmasıyla birlikte patlama meydana geldi.

Patlama sonrası Yaçıner'nin elinde ve yüzünde hafif derecede yanıklar oluştu. Hemen olay yerine gelen emniyet yetkilileri çevre güvenliğini aldıktan sonra, 112 ekipleri yaralıyı Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Patlama yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptıktan sonra, caddeye savrulan cam parçaları temizlik görevlileri tarafından temizlenerek cadde trafiğe açıldı. Aynı dakikalarda yoldan geçenlerin olmaması da başka çıkabilecek olumsuzlukları da önledi.

Yaralının durumunun iyi olduğu öğrenilirken, apartman ve mahalle sakinleri büyük korku yaşadı.