Diyarbakır’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında toplam 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Elazığ karayolu Ergani ilçe mevkinde seyir halinde olan Ferdi Karaca idaresindeki 26 FE 021 plakalı otomobil, önünde seyir halinde olan kamyondan düşen tarım aletine çarpmamak için direksiyon kırdı. Tarım aletine çarpmamak için ani hareket eden sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine araç yoldan çıkarak takla attı. Kazada araç sürücüsü Ferdi Karaca ile eşi Özge Karaca ağır yaralandı. Yaralılardan Özge Karaca kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Ferdi Karaca’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

İkinci kaza ise Diyarbakır-Silvan karayolu Bağpınar mevkiinde meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen otomobil henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yoldan çıkarak takla attı. Takla atan araçta bulunan ve henüz kimlikleri tespit edilemeyen 1 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı.

Bölgeye sevk edilen 112 acil servis ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıkları yaralıları hastaneye kaldırdı. Her iki kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.