Diyarbakır’ın Sur ve Bağlar ilçelerinde göstericiler, polis ekiplerine havi fişek ve taşlarla saldırdı. Polis ekiplerinin gazlı müdahalesinin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesi Balıkçılarbaşı mevkiinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine yüzü maskeli 20 kişilik grup tarafından havai fişek ve taşlarla saldırıda bulunuldu. Polis ekipleri de gruba gaz fişeği ve plastik mermiyle müdahale etti. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından göstericiler karanlıktan faydalanarak ara sokaklara kaçarken, polis ekiplerinin Sur ilçesinde yaşanabilecek olaylara karşın teyakkuzda beklediği görüldü.

Bağlar ilçesi Sento Caddesi’nde ise yaşları 15-17 arasında değişen bir grup gösterici, caddeyi çöp konteynırlarıyla trafiğe kapatarak araçların geçişine izin vermedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Bunun üzerine göstericiler, polise taş ve havi fişekle saldırdı. Takviye polis ekiplerinin gelmesiyle göstericiler ara sokaklara kaçarken, çöp konteynırlarının kaldırılmasıyla yol tekrar trafiğe açıldı. Polis ekipleri, Bağlar ilçesinde de yaşanabilecek olaylara karşı teyakkuzda bekliyor.